LEPŠA STRANA MEDALJE – PREDSTAVLJENA DOSTIGNUĆA ZRENJANINSKIH SPORTISTKINJA

Rezultati za ponos i motivaciju
Stojanka Lekić je naglasila da je cilj izložbe da predstavi najbolje sportistkinje ovog dela Banata, ali i da skrene pažnju na šampionke koje su manje poznate mlađim generacijama
Prva izložba u Srbiji koja predstavlja sportske uspehe i rezultate žena u jednoj sredini otvorena je u ponedeljak u salonu Narodnog muzeja Zrenjanin. „Žensko lice sporta u Zrenjaninu” naziv je postavke na kojoj su, uz 35 panoa sa fotografijama znamenitih sportskih heroina našeg regiona (od kojih su mnoge bile na otvaranju), prikazani trofeji, medalje, rekviziti i oprema koji svedoče o vremenu u kojem su živele i borile se u sportskim arenama širom sveta.
Autori postavke su Siniša Onjin, kustos-istoričar i Stojanka Lekić, pokrajinska poslanica, bivša sportistkinja i dugogodišnja sportska radnica. Izložbu je otvorila Miroslava Najdanovski, proslavljena plivačica i olimpijka, a sada članica Olimpijskog komiteta Srbije.
Stojanka Lekić je posebno naglasila da je cilj izložbe da predstavi rezultate i podvige najboljih sportistkinja ovog dela Banata, ali i da skrene pažnju na šampionke koje su manje poznate mlađim generacijama, a u svet sporta krenule su iz naše sredine.

47 - 1 B IZLOZBA

47 - 1 C SNEZANA I SANJA

47 - 1 D POSETIOCI
Opširnije u štampanom izdanj