SREDNJI BANAT POŠTUJE MERE VLADE SRBIJE, INSPEKCIJE DODATNO ANGAŽOVANE

Lokalni štabovi su u neprekidnom zasedanju

Na osnovu informacija Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin, situacija u Srednjobanatskom upravnom okrugu je stabilna i pod kontrolom, ocenila je Snežana Vučurević, načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga u prvoj polovini ove nedelje.
Sve lokalne samouprave sa područja Okruga sprovode mere Vlade RS. Otvoreni su kol-centri za pomoć građanima, angažovan je veliki broj volontera koji su na usluzi starijim građanima. Štabovi za vanredne situacije u lokalnim samoupravama su u neprekidnom zasedanju, prate situaciju na terenu i instrukcije Vlade. Trenutna situcija je u svim opštinama stabilna – ukazuje načelnica.
Govoreći o funkcionisanju republičkih i pokrajinskih inspekcija nadležnih za područje Srednjobanatskog upravnog okruga, istakla je da, u okolnostima vanrednog stanja, to ponekad podrazumeva i njihovo dodatno angažovanje, po nalozima resornih ministarstava i pokrajinskih sekretarijata.
Pokrajinska sanitarna inspekcija je od početka novonastale situacije angažovana na graničnim prelazima radi zdravstvenog nadzora građana koji su ulazili u Srbiju i izdaje im rešenja za kućnu izolaciju na 14 ili 28 dana, u zavisnosti iz kojeg zaraženog područja dolaze, a preko preporuka Zavoda za javno zdravlje. Inspekcija rada je takođe svoje aktivnosti prilagodila i nastavila da radi po nalozima Inspektorata za rad i zahtevima stranaka, posebno koliko, u ovim uslovima,

M. S-n.

Opširnije u štampanom izdanju