Startovao školski radio u ,,2. oktobru’’

U Osnovnoj školi ,,2. oktobar’’počeo je sa radom školski radio pod nazivom „Radio oktobar”. Program se emituje u školi, a informacije su namenjene učenicima, nastavnicima i roditeljima. Muzika je tematska i biraju je učenici. Koncepcija radija je da promoviše talentovane učenike ove osnovne škole.

1-skolski radio-cover
Sadržaj programa koji se emituje osmišljavaju učenici uz podršku svojih nastavnika i na taj način direktno učestvuju u životu i razvoju škole.
Zahvaljujući projektu koji je finansirala Naftna industrija Srbije pod nazivom „Zajednici zajedno 2016”, škola je nabavila razglas i početkom drugog polugodišta ove školske godine počeo je da radi školski radio. Projekat je osmišljen sa idejom da poboljša medijsku pismenost kod učenika, da ih osnaži u kreativnom izražavanju, ali i da omogući bolju informisanost svih zainteresovanih o aktuelnim dešavanjima u školi.

1-skolski radio
Obuku za rad na radiju održali su novinar RTS-a Branislav Prokić i realizator programa Gradskog radija Zrenjanin Marijan Mahalup, koji i dalje svesrdno pomažu učenicima u radu.

1-skolski radio proka