STONI TENIS – „Banat” i „Stenes” jači nego lane

Boje zrenjaninskog „Banata”, stonoteniskog vicešampiona Srbije, u narednoj sezoni braniće Lorencio Lupulesku (26) iz Uzdina i Muhamed Abas (23), najbolji igrač Bahreina. Iako prelazni rok počinje tek 15. juna, predsednik „Banata” Dmitar Majstorović rešio je sve dileme u vezi kompletiranja tima, a nakon odlaska prvotimca Nađ Nemedija u Nemačku i Radonjića u beogradsku Crvenu zvezdu. Pored Lupuleskua, Abasa, kapitena Ilije Majstorovića i Nikole Strugarevića u sezoni 2016/2017 za Banat će na takozvanu dvojnu registraciju nastupati i jedan od najboljih stonotenisera Srbije, koji trenutno igra u Nemačkoj.
– Stonoteniskim znalcima ne treba puno govoriti o Lorenciju Lupuleskuu. Abasa su nam preporučili treneri Vukelić i Marić, a u njegove kvalitete lično se uverio i naš kapiten Ilija Majstorović koji ga je video kako igra. Želimo da vratimo šampionski pehar u Zrenjanin i mislim da je ovaj sastav spreman da dominira srpskim stonim tenisom, bez obzira ko će nastupati za naše protivnike – rekao nam je Dmitar Majstorović.
Od prvog čoveka zrenjaninskog stonog tenisa saznajemo i da će „Stenes” drugi ovdašnji superligaš, ući jači u narednu sezonu. Posle odlaska Smiljića, boje ovog kluba braniće Aleksa Adamović iz Čelareva, jedan od najboljih srpskih stonotenisera u juniorskoj konkurenciji. Adamović, Popović, Gacev i Lugonja nagoveštavaju da će „Stenes” takođe biti uzdanica ovdašnjeg stonog tenisa.
Z.Dedić