STONOTENISERI BANATA OSVOJILI SEDMU ŠAMPIONSKU TITULU

Najbolji tim zasluženo na tronu

Uvažavajući činjenicu da je ligaški deo prvenstva okončao na čelu tabele, a da zbog pandemije i priprema za novu sezonu meč između Banata i Zvezde nije moguće organizovati, rukovodstvo Stonoteniskog saveza Srbije je odlučilo da Banat proglasi pobednikom Super lige

Trofej namenjen ekipnom prvaku Srbije u stonom tenisu ostaće u Zrenjaninu i narednih godinu dana. Izabranici trenera Dragana Klajića i Žarka Zakića – Ilija Majstorović (kapiten), Marko Petkov, Đorđe Borčić i Dimitrije Levajac, sedmu šampionsku zvezdicu (treću uzastopno) zaslužili su odličnim igrama u ligaškom delu prvenstva, kao i pobedom nad subotičkim Spartakom u polufinalu plej-ofa Super lige Srbije (27. juna u Beogradu).
Dan kasnije finalni meč protiv Crvene zvezde Zrenjaninci nisu odigrali jer je najbolji igrač crveno-belih Marko Jeftović imao temperaturu, pa je zbog sumnje na kovid 19 i straha od mogućeg širenje zaraze, zabranjeno igranje tog susreta. Podsetimo, desetak dana ranije, u završnici lige Banat je u Zrenjaninu nadigrao Zvezdu (4:1) iako su Beograđani bili u najjačem sastavu.
Uvažavajući činjenicu da je ligaški deo prvenstva okončao na čelu tabele, a da zbog pandemije i priprema za novu sezonu meč između Banata i Zvezde nije moguće organizovati, rukovodstvo Stonoteniskog saveza Srbije je 1. jula (tajnim glasanjem) odlučilo da Banat proglasi za pobednika Super lige za 2019/2020. godinu. Odluka je objavljena tek 10. jula.
– Odluka Saveza je jedina realna i ispravna u situaciji kada nije moglo da se odigra finale. Ponudio sam da Zrenjanin bude domaćin, uz poštovanje svih mera zaštite, ali je rešeno da se ne održi taj meč. Mi smo titulu zaslužili, imamo odličan tim, pa verujem bi i u okršaju sa Zvezdom potvrdili da bismo najbolji – ističe Dmitar Majstorović, čelnik Banata.
Z. Dedić – Ž. Cvetić

Opširnije u štampanom izdanju