STRANKA SLOBODE I PRAVDE: Premijerka i gradonačelnik da podnesu ostavke

Presednica Vlade Srbije Ana Brnabić 26. juna podsetila je Zrenjanin, obećavši da će građani dobiti čistu vodu do 10. jula, a obećanje, kao što se vidi, nije ispunila – kaže se u saopštenju Stranke slobode i pravde, na čijem je čelu Dragan Đilas. U SSP-u smatraju da bi zbog ovakvih radnji u normalnoj zemlji predsednik Vlade podneo ostavku i dodaju da je zrenjaninska vlast još jednom pokazala neiskrenost, nesposobnost, ali i nezainteresovanost za velike probleme grada.

Naime, gradska vlast je na čelu sa gradonačelnikom Čedomirom Janjićem otputovala u Mađarsku, u Morohalom banju, bez obzira na to što su građani ostali i bez prečistača, ali i bez prljave vode „česmuše“ zbog velike havarije na magistralnom vodu zbog koje je ceo grad tokom 24 sata ostao bez vode po velikoj vrućini. Zrenjaninsku vlast, kao što iznenadi sneg u januaru, iznenadi i letnja havarija Vodovoda. Vlast mora da zna šta joj je prioritet i mora da bude uz svoje građane kad imaju probleme – rekli su iz Stranke slobode i pravde.

Oni su se osvrnuli na posetu gradonačelnika postrojenju za preradu vode 10. jula i njegovu, kako ističu, netačnu izjavu da će građani dobiti čistu vodu do kraja meseca. Iz SSP-a traže odgovornost i ostavke svih onih kojih su ovaj problem učinili još većim nego što je bio, a među njima najpre ostavke premijerke i gradonačelnika Čedomira Janjić.

Ž.M.