GENERACIJA 2015/2019. ELEKTROTEHNIČKE I GRAĐEVINSKE ŠKOLE „NIKOLA TESLA”

Stvarajte budućnost za sebe

Odlazeće maturante pamtićemo po uspesima na raznim takmičenjima, po učešćima na mnogobrojnim humanitarnim akcijama i manifestacijama koje smo organizovali. U svoje ime i u ime svojih kolega želim da im čestitam na uspešnom završetku srednje škole. Pored zdravlja, želim im da u životu budu ambiciozni, da imaju ciljeve i rade na ostvarivanju svojih ideja, da ne odustanu na prvoj prepreci, već da rešavaju probleme i da budu kreativni stvaraoci svoje budućnosti – rekla je u svom obraćanju dr Marija Servo, direktorka Elektrotehničke i građevinske škole „Nikola Tesla”.
U svečanom defileu velikom salom Kulturnog centra u četvrtak, 20. juna, predstavilo se 165 učenika koji su sa uspehom odbranili završni maturski rad i dobili zaslužene diplome.
Školovanje su završili učenici 3-4 – elektroinstalateri i elektromehaničari za termičke i rashladne uređaje – čija je podrška bio odeljenjski starešina Rako Nikolić. Odeljenje elektroinstalatera, 3-6m, izveo je profesor Zoltan Melegi. Razred 3-8 – rukovaoce građevinskom mehanizacijom i dekoratere zidnih površina – ispratio je Nenad Grozdanov.
Maja Tot bila je odeljenjski starešina još jednoj generaciji elektrotehničara energetike, odeljenju 4-1. Kroz četiri godine školovanja razred 4-2 – elektrotehničare automatike – vodio je razredni Zoran Juanin.
O odeljenju 4-3, elektrotehničari računara, četiri godine se brinula razredna Biljana Bogunović.
Elektrotehničare elektronike, 4-4, izvela je Olgica Rakić koja im je bila odeljenjski starešina. Nastavu na mađarskom jeziku slušalo je odeljenje koje je takođe steklo zvanje elektrotehničara elektronike, a pratila ih je razredna Ilonka Marinkov. Jedino odeljenje arhitektonskih tehničara, koji jednog dana možda postanu slavne arhitekte ili građevinci izvela je razredna Verica Šuput.
Za đaka generacije izabrana je Jana Đuras, učenica 4-3 koje je pored poklona i diploma dobila i novčanu nagradu. Ona se obratila i zahvalila profesorima na svemu što su tokom školovanja učinili za njih
Foto: Foto studio „Fleš”

  • TESLINI VUKOVCI
    Vukova diploma je najznačajnije priznanje za svakog đaka, a Teslinih „vukovaca” je u ovoj generaciji sedmoro: Ivan Milin (4-2), Mihajlo Bajat, Pavle Glušac, Bojan Novaković, Jovan Srdanov, Boris Ferenčev i Jana Đuras – svi iz odeljenja 4-3.

Miroslava Malbaški