SUPER B RUKOMETNA LIGA: Prolećni deo prventva počeo pobedom

Rukometaši Proletera savladali su u 13. kolu Super B lige (sever – centar) Moravu u Velikoj Plani, rezultatom 28:24. Zrenjaninci su bili bolji rival tokom meča, tako da su sasvim zasluženo došli do dva izuzetno bitna boda. Za igrača utakmice proglašen je golman Marko Gaćinović, a sjajan je bio i Momir Rnić, koji je postigao 13 golova.

– Veoma je bitno što smo pobedom započeli prolećni deo prvenstva, sada možemo nešto opuštenije da čekamo naredne utakmice, jer još uvek imamo lepu bodovnu prednost. Siguran sam da ćemo i u nastavku pružati dobre igre i da ćemo beležiti dobre rezultate – kaže Nebojša Jokić, trener RK Proleter.

Utakmica Proleter – Morava je prva u ovom kolu, tako da sada ekipa trenera Nebojše Jokića ima 20 bodova, pet više u odnosu na drugoplasirani Vrbas, ali i jednu više odigranu utakmicu. U narednom kolu Zrenjaninci dočekuju trenutno poslednjeplasiranu Crvenku.

Proleter: Rnić (13), Bjelica, St. Dimitrić (3), Sl. Dimitrić (3), Čagalj (2), M. Gaćinović, Kanižaj (2), Šaru, Terzić (3), Barjaktarović (2), A. Gaćinović, Spahić i Todorov.

D. Petrović