ZRENJANIN NA 41. SAJMU TURIZMA U BEOGRADU: Promocija potencijala grada na Begeju

Pored Turističke organizacije Grada Zrenjanina i lokalne samouprave koja je dala veliku podršku, na ovogodišnjem, 41. Sajmu turizma koji se održava u Beogradu od 21. do 24. februara, predstavili su se i lovački dvorac Kaštel Ečka, Specijalni rezervat prirode „Carska bara”, banja „Rusanda” Melenci, Hotel „Vojvodina”, restoran „Renesansa”, Turistička agencija „Karavan” kao i mnogi drugi ugostitelji iz grada na Begeju. Štand Turističke organizacije u petak, 22. februara posetili su gradonačelnik Čedomir Janjić, zamenik gradonačelnika Saša Santovac i pomoćnici.

Brend Zrenjanina svakako su „Dani piva” koji se ove godine održavaju po 34. put, a istaknute su i manifestacije „Banatska bajka”, „Korzo fest” , „Banatske vredne ruke”.

Šta je adut na ovogodišnjem Sajmu rekao je Zoran Ljubotina, direktor Turističke organizacije Grada.

– Ponosni smo što možemo da naš grad prezentujemo na jednom sajmu koji je međunarodnog karaktera. Zrenjanin beleži oko 40.000 noćenja posetilaca godišnje. Za gradove poput Beograda, Novog Sada i drugih to je malo, ali za naš grad je to pozitivan broj. Gradovi poput Zrenjanina imaju dušu, imaju šta da ponude, samo to treba, „upakovati” na najbolji način i zainteresovati ljude – istakao je Zoran Ljubotina.

Gradonačelnik Janjić je takođe istakao potencijale našeg grada koji nema more, planine, ali ima manifestaciju poput „Dana piva” koja za nedelju dana privuče više od pola miliona gostiju.

– Zrenjaninci često znaju da pohvale, ali i da kritikuju svoj grad, ali kada se pojavimo na jednom ovakvom sajmu, gde se merimo sa drugim, domaćim i svetskim gradovima, to nije mala stvar. Mogu da kažem da su „Dani piva” oduvek bili naš adut, to traje već više od tri decenije. Pozivamo sve goste na druženje, u lov, banju „Rusandu” koja je izuzetno lekovita, pozivamo ih da uživaju u vožnji brodićem, ili da posete lovački dvorac Kaštel u Ečkoj. Sajam turizma je izuzetna prilika da se novi ljudi upoznaju, ali i pozovu u naš grad i upoznaju nas kao dobre domaćine – izjavio je gradonačelnik Janjić.

Program Grada Zrenjanina na Sajmu turizma vodile su Jelena Jajić iz Turističke organizacije i novinarka Branka Jajić.

Slogan ovogodišnjeg Sajma turizma je „Leto je bliže nego što mislite” a učestvuje više od 650 direktnih izlagača i suizlagača iz 38 zemalja. Ovogodišnja zemlja partner je Bugarska.

 

M.Malbaški

Foto: Damir Petrović