SUTRA NA TRGU: „Žogarije – Loptarije“

Međunarodna manifestacija Žogarija-Lopatrija-Srbija“ je 25. maja u 17 časova u Zrenjaninu, na Gradskom trgu. Škole će se takmičiti za ulazak u finale za Srbiju 29. maja, u 15 časova, a domaćin je Zrenjanin. Na finale dolaze škole iz Raške, Sremske Mitrovice i Novog Sada. U slučaju lošeg vremena, manifestacija će biti održana u Medisonu.

Žogarije” se već 13 godina održavaju u regionu, a osmi put u Srbiji. U Zrenjaninu, drugu godinu za redom. Pobednik na nivou Srbije takmičiće se za prvo mesto u regionu, septembra u Sarajevu.

Idejni tvorac i organizator ovog sportskog nadmetanja je slovenačko udruženje Media šport“. Cilj  je podizanje fizičke aktivnosti kod dece mlađeg školskog uzrasta, razvoj motorike, kao i razvijanje zajedništva i fer-pleja – rekla je Vesna Sakelšek, predsednica Aktiva direktora osnovnih škola Zrenjanin.

U petak, na Trgu ću se takmičiti ekipe iz OSŠ 9.Maj”, Servo Mihalj”, Mužlja, Dr Aleksandar Sabovljev”, Ečka, Jovan Dučić”,Klek, Bratstvo-jedinstvo”, Belo Blato, Žarko Zrenjanin”, 2.oktobar” i Đura Jakšić”, sve tri iz Zrenjanina.

Na Manifestaciji će učestvovati i deca predškolskog uzrasta („Mini žogarija“), ali se neće takmičiti. Biće prisutno 40 mališana sa svojim vaspitačima.

M.B.