SUTRA POČINjU „DANI PIVA“: Gradonačenik Janjić otvara manifestaciju – stiže Davor Štefanek

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić otvoriće sutra (utorak, 23. avgust), na Žitnom trgu, „Dane piva“, turističku, kulturnu, sportsku i zabavnu manifestaciju koja se održava 31. put i potrajaće do nedelje, 28. avgusta. Na Trgu slobode, sutra u 17 časova, gradonačelnik Janjić će otvoriti „Zlatni kotlić” – Memorijal „Đula Farkaš”. Prisustvovaće i olimpijski šampion Davor Štefanek i organizatori upućuju poziv sugrađanima za doček našeg zlatnog olimpijca koji je bio član Rvačkog kluba „Proleter“. Istovremeno se održava i manifestacija „Banatske vredne ruke“.

Iz Gradske bašte sutra u 10 časova kreću fijakeri i tamburaši koji tradicionalno najavljuju „Dane piva“.

Na konferenciji za novinare o manifestaciji su danas u Gradskoj kući govorili gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, direktor Turističkog centra Zrenjanina Zoran Ljubotina, PR manifestacije Jadranka Janković Nešić, frontmen grupe „Galija” Nenad Milosavljević, kao i Aleksandar Farkaš, organizator manifestacije “Zlatni kotlić”. Gradonačelnik je upozorio da će ovogodišnji „Dani piva“ proteći uz pojačano obezbeđenje i kontrolu, što je u interesu svih koji će prisustvovati manifestaciji i zamolio posetioce i goste da imaju razumevanja za eventualne dodatne kontrole.

Kako je najavio Zoran Ljuboitina, programi će biti održani na više od 15 lokacija, a po prvi put i na nekim novim – u „Aviv Parku”, na Peskari, u Stajićevu…

U programu na Trgu slobode učestvuju Zrenjaninska filharmonija, Zdravko Čolić, Crvena jabuka i Saša Kovačević a na Žitnom trgu grupa Galija, QUEEN Tribute Band, Dejan Cukić, Del Arno bend, Orthodox Celts, Hypnotized, Elvis JR Kurtovich, Bandx AC-DC Tribute bend, Sanje Ilić i grupa „Balkanika”, grupa „Salsa i Punto”, Električni orgazam i Billy Idol Tribute band.

I ove godine je atrakcija takmičenje u brzom ispijanju piva. U programu su i brojna sportska i zabavna događanja za sve uzraste…
B.Jajić