SVEČANOST NA TRGU: Otvoreno prvenstvo Evrope u vazduhoplovnom modelarstvu

Svecanost na trgu 1

Evropsko prvenstvo u vazduhoplovnom modelarstvu, koje se do 20. avgusta održava na terenima kod Aradca, svečano je otvoreno sinoć na zrenjaninskom Trgu slobode. Učestvuje oko 250 takmičara iz 30 zemalja i to je jedno od najvećih međunarodnih takmičenja čiji je Srbija ove godine domaćin, a značajno je u sprotskom i u turističkom smislu.

Prvenstvo je otvorio Gerhard Woebeking, predsednik međunarodne Federacije vazduhoplovnih sportova (FIA), a učesnike su pozdravili Labud Bulatović, predsednik Vazduhoplovnog saveza Srbije, Dane Korica, generalni sekretar Sportskog saveza Srbije, Nikola Borovac, direktor Evropskog prvenstva. Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić zahvalio se organizatorima što su prepoznali naš grad kao adekvatno mesto za održavanje ovog takmičenja.

Organizator prvenstva je Vazduhoplovni savez Srbije, uz podršku Ministarstva omladine i sporta i Sportskog saveza Srbije, Grada Zrenjanina, Crvenog krsta Zrenjanina, volonterske organizacije koja je organizovana pri Sportskom savezu Zrenjanin i PU Zrenjanin.

Fotografije Aleksandar Blanuša

Svecanost na trgu 2

svecanost na trgu 3