TALENTI: Učenje kao letnja razonoda

Memorandum o saradnji danas su u gradskoj kući potpisali Regionalni centar za talente Zrenjanin i Narodno pozorište „Toša Jovanović“, Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ i Centar za edukaciju „Big Ben“. Potpis na memorandum stavili su direktor RCT dr Milorad Rančić, Ivan Francuski, Milan Bjelogrlić i Tonja Pištinjat.

REGIONALNI CENTAR ZA TALENTE (6) REGIONALNI CENTAR ZA TALENTE (7) REGIONALNI CENTAR ZA TALENTE (1) REGIONALNI CENTAR ZA TALENTE (4)

U ime grada, prisutnima se obratio Saša Santovac, zamenik gradonačelnika kojhi je istakao podršku grada da se mladima stvori što više mogućnosti da stiču znanje i da napreduju. Robert Sabo, sekretar Regionalnog centra za talente, najavio je letnje aktivnosti. To su „Letnja IT škola” koja će se održati u saradnji sa TF „Mihajlo Pupin“, zatim Škola robotike, u saradnji sa VTŠ , na kojoj će polaznik ali i asistent biti mladi naučnik, učenik 7. razreda  OŠ „Đura Jakšić”,učenik koji je ove godine osvojio dve prve nagrade na republičkim takmičenjima u istraživačkim radovima i robotici, Đorđe Krstić.

REGIONALNI CENTAR ZA TALENTE (2)

Prirodnjački kamp „Carska Bara-Belo Blato“ održaće se od 31. jula do 5. avgusta na kojem će učestvovati 20 talentovanih učenika iz regiona Banata. Koordinatori kampa su dipl. biolozi Ivana Slankamenac i Ivana Soraić, a dve učenice, Anja Stajić (OŠ „Ž.Zrenjanin”) i Mila Dabović (OŠ „Dositej Obradović”) će biti njihovi asistenti. Kamp se održava uz podršku grada Zrenjanina i Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu. Centar „Big Ben” će, između ostalog, organizovati i kurs brzog čitanja sa razumevanjem.

REGIONALNI CENTAR ZA TALENTE (5)

Potpisivanju memoranduma prisustvovali su i pomoćnica gradonačelnika Željka Milošević, zamenica predsednika Skupštine Ljuba Travica, gradski većnik Slaviša Vlačić i drugi.

M.B.