TANGO MAGIJA NA ZRENJANINSKOM „KORZO FESTU” OPČINILA JE SVE PRISUTNE SUGRAĐANE: JEDNA OD TANGERA I ZRENJANINKA ANA TOT

Martin, Maria Terezija i Ana – od Argentine, do Austrije i Srbije

U pravu su oni koji tvrde da je tango više od igre. Uverili smo se u to kada smo imali privilegiju da budemo u publici i učestvujemo u čaroliji dok su na platou, ispred Vodotornja, u okviru manifestacije „Korzo fest”, plesali devojke i mladići Internacionalne tango kompanije „Our tango” (Naš tango) iz Beča. Zrenjaninka Ana Tot dovela je u svoj rodni grad Martina Akostu, plesača iz Argentine, koji živi i radi u Beču i Mariu Tereziju Mulbaher iz Austrije.
Bilo je to iznenađenje za sve posetioce ovogodišnjeg „Korzo festa”, 12. jula, kada se održavao „Džez vikend”.

Energija plesača i publike
Odigrali su vrhunski tango, a uz to, omogućili da gotovo svi prisutni prvi put vide uživo ovu igru koju pleše troje igrača… Bio je to spektakl kakav se retko sreće u našem gradu, a da za to nije bila potrebna ulaznica. I veče je bilo kao stvoreno za ples, pa se plesačima koji su nam došli iz Beča pridružila i publika. I sve bašte u Ulici Kralja Aleksandra prvog Karađorđevića bile su pune…
Martin Akosta, osnivač Kompanije „Our tango”, pripada trećoj generaciji tango plesača u svojoj argentinskoj porodici. Kao plesač, koreograf i nastavnik, osvajao je brojna priznanja na tango takmičenjima i gostovao na svim važnim svetskim tango pozornicama. Osnivač je i Tango kongresa u Beču.
Tekst i foto: Branka Jajić

Opširnije u štampanom izdanju