„TENIS” ODABRAO OKOLINU ZRENJANINA ZA POČETAK SVOG BIZNISA U SRBIJI (FOTO)

Nemački „Tenis” prvu svoju farmu u Srbiji podići će u okolini Zrenjanina, čulo se juče, 20. oktobra, prilikom posete Kikindi premijera Srbije Aleksandra Vučića. Sličnu informaciju danas ponavlja „Blic”, pozivajući se na izvore bliske zastupnicima nemačke kompanije. Ove dnevne novine pišu da se „Tenis” opredelio za Zrenjanin i okolinu zbog dobre infrastrukture, kvaliteta zemljišta i kadra koji bi mogao da odgovori standardima nemačke kompanije.

Gde će tačno u srednjem Banatu odnosno u okolini Zrenjanina biznismen Klemens Tenis početi svoj posao, juče novinarima nije hteo da kaže ni Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede. Ministar Nedimović će se, po saznanjima „Blica” u ponedeljak u Beogradu sastati sa nemačkim kraljem mesa i pokušati da dogovori detalje svoje srpske investicije vredne približno 400 miliona evra.

Kako izveštavaju ovdašnji Internet portali, u Sečnju ne sumnjaju da će „Tenis”, baš u ovoj opštini otvoriti svoj prvi objekat. Predsednik opštine Predrag Milošević Karasi obelodanio je da je to osnovni razlog što je ova lokalna samouprava nedavno dobila podsticajna sredstva u iznosu od 170 do 190 miliona dinara. Po Predragu Miloševiću Karasiju, ta investicija Klemensa Tenisa će omogućiti otvaranje između 150 i 200 novih radnih mesta. U skorašnji dolazak „Tenisa” u Sečanj veruju i tamošnji aktivisti Pokreta „Dosta je bilo”. Za razliku od predsednika opštine oni se, međutim, nimalo nisu obradovali pomenutoj vesti. Za utorak, 25. oktobar, istomišljenici Saše Radulovića iz opštine Sečanj zakazali su konferenciju za štampu na kojoj će govoriti o tome koliko će se „Tenisov” dolazak loše odraziti na lokalne poljoprivrednike i poslovne rezultate njihova gazdinstva.

Iz predstavništva kompanije „Tenis” za Balkan koje se nalazi u Sloveniji, nadomak Maribora, do danas nismo dobili odgovor na pitanje o planovma pomenute nemačke kompanije za naš deo Banata.
Z.D.

farma-svinja-01-secanj farma-svinja-09