STONOTENISERI „BANATA” PETI PUT PRVACI DRŽAVE: Pobedili Crvenu zvezdu u Beogradu

Zrenjaninski Banat ovogodišnji je ekipni prvak države u stonom tenisu! Kapiten Ilija Majstorović i prvotimci Marko Petkov, Đorđe Borčić, Nikola Strugarević i Aleksa Adamović i u drugom meču finala plej ofa, u Beogradu, večeras su bili bolji od Crvene zvezde.

Posle četiri godine čekanja, zrenjaninski stonoteniseri osvojili su titulu, petu po redu,koju su, inače, navijači Banata nagovestili noseći u Beogradu majice sa porukom „dobrodošla kući”. Meč koji je Banatu doneo petu titulu prvaka odigran je u rukometnoj sali, nadomak  stadiona Marakana. Posto su domaćini obezbedili  samo 30 mesta za sedenje, navijači Banata su stolice i klupe doneli iz Zrenjanina. Meč je odlicno otvorio Majstorović, koji je ubedljivo, sa 3:1, pobedio Radonjića. U drugom susretu stonotenisko umeće odmerili su Jevtović i Borčić. Kapiten Zvezde i ovog puta bio je bolji od protivnika iz Zrenjanina (3:1) i svom timu doneo izjednacenje (1:1).

U trećem duelu Banatov reprezentativac Petkov očekivano je bio bolji od Markovića (3:0), dok je Borčić u četvrtom susretu očitao lekciju Radonjiću (3:0) i doneo Banatu nedostižnu prednost od 3:1. To je dokazao i Strugarević, koji je u petom susretu pobedio Markovića (3:0) i tako doprineo pobedi  Banata od 4:1 i osvajanju pete titule ekipinog prvaka Srbije u stonom tenisu.

Z.D.

 

WP_20180620_22_41_47_Pro