TREĆI DAN SIMOZIJUMA O PIVARSTVU: Visok kvalitet radova

– Drugi naučno-stručni simpozijum posvećen pivu, pivarskim sirovinama i opremi, koji je danas završio četvorodnevni rad, doneo je viši kvalitet i veću raznolikost prezntiranih radova u odosu na prvi održan prošle godine. Obuhvaćen je niz tema koje se tiču pivarstva: od proizvodnje ječma i hmelja, do njihove prerade u pivarama do društvenih aspekata pijenja piva i razvoja turizma. Krz nekoliko dana te zaključke ćemo formalizovati i uputiti na veći broj adresa – izjavio je danas za naš sajt mr Srđan Kamenković, jedan od pokretača ove manifestacije u okviru Dana piva”, član Organizacionog odbora.

Kao datni kvalitet ovogodišnjeg simpozijuma magstar Kamenković ističe dosta radova posvećena takozvanim zanatskim – kraft pivarama, u kojima se pivo prozvodi na način bliži tradicionalnom i koji sa sobom nosi posebnost svakom podneblja. On je ukazao na potrebu udruživanja ovih pivara, kako bi se lakše nabavila oprema koju još nemaju, kao što su mikroskopi!

Zanimljiva je priča Dragana Todorovića o renesansi hotela Izvor” u Aranđelovcu posle privatizacije i zainteresovanosti da u ponudu uključi sadržaje posvećene pivu i pivarstvu. O kraft pivarama i načinima njihove popularizacije, uglavnom kroz društvana mreže, a i od uha do uha” predavanje je održao i dr Vlade Zarić, sa Poljoprivrednog fakulteta u Zemunu.

Današnjim predavanjima prisustvovali su i učenici Srednje ekonomske i ugostiteljske škole Јоvan Trajković” sa profesorkom Branislavom Zubac.

M. S-n.

Simpozijum Iskustva Arandjelovca

SIMPOZIJUM UCENICI SKOLE jOVAN TRAJKOVIC