OKONČAN PRVI JAVNI POZIV ZA ŠTANDOVE NA „DANIMA PIVA”

Žitni trg – najtraženija lokacija

Prošle nedelje počele su pripreme za najveću manifestaciju koja se održava u našem gradu. „Dani piva” trajaće od 8. do 13. avgusta, a nešto više od mesec dana pre početka, zainteresovanim preduzetnicima i pivarama ponuđen je atraktivan prostor u centru grada. Kao i svake godine na raspolaganju su: Žitni trg, Trg dr Zorana Đinđića, gradski parking „Prevlaka”, parkiralište ispred centralne apoteke i pešački most. Dok su se prošle godine u prvom krugu javnog nadmetanja učesnici grabili za pojedine tezge, ovog puta bilo je znatno manje ponuda.

OSTAJE JOŠ SLOBODNOG PROSTORA
Na prostoru gradskog parkinga „Prevlaka” i ove godine ćemo imati „Udruženje zabavnih i cirkuskih igara Vojvodine”. Oni su za ovu lokaciju, predviđenu za postavljanje zabavnog parka, licitirali sa početnom cenom od 901.000 dinara. Iznos je ostao sličan onom od prošle godine, kao i ponuda ovog Udruženja.
Gradski parking ispred centralne apoteke namenjen je za „Etno bazar”, i cena jedne tezge iznosi pet hiljada dinara. Udruženje „Suncokreti Bagljaš” zakupilo je 14 štandova, za koje su ponudili početnu cenu u iznosu od 70.000 dinara. Pored toga, od njih je pristigla ponuda za još jedan štand na ovom mestu, za koji je uplaćen depozit u vrednosti od dve hiljade dinara. Nakon prvog kruga, ostalo je mesta za još osam tezgi.
Na trgu Zorana Đinđića ostaje još uvek slobodno mesto za prezentaciju jedne pivare sa površinom od 500 metara kvadratnih. Ovaj štand nalazi se blizu bine, i za njega se još uvek može licitirati sa početnom cenom od 220.000 dinara. Slobodna su još dva štanda pored bine, za koje nije bilo ponuda. Trgovački štandovi imali su početnu cenu od 18.000 dinara. Dva mesta zakupio je „Pionir Internacional D.O.O” iz Novog Sada. Njihova osnovna delatnost je kockanje i klađenje.

Na ovom prostoru četiri tezge zakupio je preduzetnik Danijel Požar iz Subotice. Po dve je unajmila „Krancla” iz Čuruga. „Bombonjerko In” imaće jedno mesto na ovom trgu i dva na Žitnom.
Za Žitni trg kao i prethodnih godina postoji veliko interesovanje. Za štand u blizini bine ugostiteljski objekat „Mini Bar Plus” dao je ponudu u iznosu od 400.000,555 dinara. Ponovo ćemo imati priliku da se slikamo u „FotoButu” na Žitnom trgu, i za ovaj štand uplaćen je iznos od 18.000 dinara. Za dva mesta licitirao je „Butik lizalica” iz Pančeva koji se bavi proizvodnjom slatkiša. „Ranč” Ečka imaće jedan prostor, kao i preduzetnik Robert Deme koji drži „Viktori023” (proizvodnja peciva i kolača). Tri tezge zauzeće radnja „KK”, koji su uplatili depozit od 54.000 dinara. Ostalo je 15 slobodnih mesta za ugostiteljske štandove nakon prvog kruga, i pet mesta za ugostiteljske štandove sa pravom prodaje hrane, za koje još uvek niko nije dao ponudu.

MESTA I ZA KNJIŽARE I POSLASTIČARE
I na pešačkom mostu ostalo je još slobodnih mesta. On je predviđen za sajam knjiga i trgovačke štandove. Početna ponuda jednog košta 18.000 dinara, a tri mesta zauzeće SZR „Kendilend” iz Kikinde.
Prošle godine su u prvom krugu bile zainteresovane tri pivare, međutim, ovog puta „Hajniken” se nije nadmetao ni za jedan štand. „Apatinska pivara” zauzeće dve lokacije koje se nalaze odmah do bine na Žitnom trgu, za koje su dali ponudu od 381.000 i 391.000 dinara. Kafić „Lajon pab” ponovo će biti na dva stara mesta. Izlicitirali su 201.000 i 301.000 dinara. Prošle godine su za ove štandove morali da se nadmeću sa više interesenata.

A. Ilijev

 

  • SLEDI NAREDNI CIKLUS LICITACIJE
    Drugi krug javnog poziva za izdavanje u zakup prostora za postavljanje tezgi na „Danima piva”, održaće se 6. jula. Opis potrebne dokumentacije kao i preostala mesta predstavljeni su u dokumentu koji se može naći na zvaničnom sajtu Grada Zrenjanina, u delu Oglasi i konkursi. Sanja Petrović, direktorka Turističke organizacije, naglasila je da nas, kao i do sad, očekuju tri kruga neposredne pogodbe, dok se sva mesta ne popune.