TREĆI PO REDU MOTO-SPEKTAKL: Vozači „Petrovgrada“ nadaju se prvom mestu

„Nagrada Zrenjanina“ naziv je moto-trke, koja će se, treću godinu za redom, održati u industrijskoj zoni Ečka-jugoistok, u subotu i nedelju, 14. i 15. septembra, najavljeno je danas na konferenciji za medije u gradskoj kući.

U 10 časova počinje slobodna vežba, u 11 časova vežba za kvalifikacije, a u 13 časova startuje trka.

Nastupiće ukupno 60 takmičara iz Srbije, Rumunije, Bugarske, Makedonije, a među njima će biti i najveći broj registrovanih takmičara iz Zrenjanina do sada, saopštio je jedan od suorganizatora Dragan Gudžev, predsednik auto-moto kluba „Petrovgrad“.

– Posle 40 godina vratili smo moto-trke u Zrenjanin, a ovaj sport postaje sve popularniji. Na trci će nastupiti slobodni domaći takmičari, kao i 10 članova našeg kluba. Nadamo se osvajanju prvog mesta u generalnom plasmanu za klubove – naveo je Gudžev.

Očekuju se atraktivne i zanimljive vožnje budući da je „Nagrada Zrenjanina“ poslednja trka u šampionatu Srbije, na kojoj će se takmičari boriti za što bolji generalni plasman, rekao je Goran Lovrić, predsednik „Roud rejs“ komisije Moto-saveza Srbije.

Kako je kazao pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura, staza u Industrijskoj zoni je licencirana za ovakve trke.

On je takođe obavestio da je za šest meseci trajanja humanitarne akcije „Sportom za bolje sutra“ na sportskim manifestacijama u gradu prikupljeno više od pola miliona dinara. Ova suma će na kraju godine, uz saradnju sa Crvenim krstom i Sportskim savezom grada, biti usmerena ka mladima koji su u stanju socijalne potrebe.

M.M.