TRIBINA O AFIRMACIJI ŽENSKOG PREDUZETNIŠTVA U LAZAREVU

POTERBNO EKONOMSKI OSNAŽITI ŽENE NA SELU

Udruženje poslovnih žena „Sofija“ iz Zrenjanina održalo je juče tribinu u Lazarevu u Domu omladine kako bi podstakli žene na selu da se bave preduzetništvom.
Počev od pravljenja kolača, preko sušenja mesa, do organske proizvodnje, zatim heklanja i vezenja prisutne dame su dobile pregršt saveta čime bi mogle da se bave i na taj način doprinesu poboljšanju kućnog budžeta. Razmatrano je mogućnost da fakultetski obrazovane devojke sa sele otvore školu računara ili engleskog jezika, zvučala je zanimljivo i ideja o geronto – domaćicama.
– Trudimo se da usmerimo sve koji imaju neku poslovnu ideju i da zajednički rešimo problem kada se pojavi pred nama – rekla je Marijana Kerleta, predsednica Udruženja i dodala: – Sada su u planu projekti koji bi osnažili žene na selu. Drago nam je što imamo podrššku Gradske uprave i drugih udruženja. Trenutno brojimo 30 članica i sve što smo od osnivanja do sada uradile bilo je na dobrovoljnoj bazi.
Goran Grahovac, sekretar Mesne zajednice Lazarevo dodaje da će uvek podržati rad svakog udruženja jer je to od velikog interesa za selo.
M.Bukvić