U ELEMIRU SE MNOGO PAŽNJE POKLANJA SPORTU, PA USPESI NE IZOSTAJU

Ponosni na teniski teren

Teren je izgrađen u saradnji sa kompanijom „NIS Naftagas”, lokalnom samoupravom i MZ Elemir u sastavu projekta „Zajednici zajedno”, ističe Branko Trnjaković

Sportsko društvo Naftagas iz Elemira, jedno je od najvećih udruženja u Srednjobanatskom okrugu. Društvo okuplja devet klubova: fudbalski, košarkaški, rukometni (muški i ženski) tekvondo, šahovski, streljački, preferans i pauerlifting klub. Ravnopravno su zastupljeni muški i ženski sportovi, što nije lako u seoskim sredinama. Klubovi se finansiraju iz samodoprinosa, a oni koji su članovi Sportskog saveza Zrenjanina dobijaju i značajna sredstva iz gradskog budžeta.
– Osim što pomažemo sve klubove, pažnju posvećujemo i izgradnji i održavanju postojećih sportskih objekata. Uskoro će biti završen i teniski teren, ostalo je još samo da se postavi rasveta. Teren je izgrađen u saradnji sa kompanijom „NIS Naftagas”, lokalnom samoupravom i Mesnom zajednicom Elemir u sastavu projekta „Zajednici zajedno”. Zahvaljujući istom projektu, prethodnih godina rekonstruisana je školska fiskulturna sala, uređene su svlačionice i fudbalski stadion – ističe Branko Trnjaković, predsednik Sportskog društva „Naftagas” i napominje da je prvi teniski teren na ovim prostorima podignut upravo u Elemiru, odakle je i Ivan Balaš, prvi Dejvis kup reprezentativac tadašnje države.
Među klubovima u Sportskom društvu, fudbalski je najveći, a takmiči se u Područnoj ligi. Muški rukometni klub nastupa u trećoj ligi, dok ženski ima ambicije da se u narednoj sezoni pomeri rang više. Tim klubovima rukovodi Milan Repija. Košarkaški klub radi sa mlađim selekcijama i trenutno okuplja oko 70 dece. Dečaci su godinama osvajali zlatne medalje u novosadskoj „Viba ligi”, a trenira ih Nedeljko Trtica koji je i predsednik Kluba.
– Moram da istaknem uspeh Tijane Cukić, bivše članice KK Naftagas, koja je izborila mesto u seniorskoj košarkaškoj reprezentaciji Srbije. Ona je pravi primer kako se iz male sredine dolazi do velikog uspeha – navodi Trnjaković.
Kao jedan od uspešnijih u Naftagasovoj porodici ističe se i Tekvondo klub čiji je predsednik Božo Jeličić. U riznici imaju 35 pehara, a samo ove godine su osvojili osam medalja i pehara na državnim prvenstvima.
Preferans klub, koji vodi Radomir Miljuš, je prvak Vojvodine (u konkurnciji 36 ekipa), a plasirali su se i na finale prvenstva države koje će se održati u septembru.
Elemirski strelci se takmiče u Banatskoj ligi. Predsednik Kluba je Jovica Rablov, ima 15 članova, a jedan od najuspešnijih takmičara je Marko Kovačević.

  • ŠAHISTI ŽELE U ELITNI RANG
    – Šahovski klub je, posle dve sezone, morao da se iz Prve lige preseli u niži rang. Ali, pošto imamo izvrsnu ekipu i odlične šahiste, ambicije su nam da se ove godine vratimo u elitni rang, među 12 najboljih klubova u državi. Šahovski klub već 42 godine vodi Mile Jankov, a u okviru kluba organizovana je i škola šaha.

 

M. MALBAŠKI