U HORU „SUPERNOVA” DO SADA JE PEVALO VIŠE OD 300 DECE

Druže se i podstiču jedni druge

Dečji pop-rok hor „SuperNova” pri Muzičkoj školi „Josif Marinković”, nedavno je imao koncert na „Korzo festu”. Osnovao ga je 2012. i do danas ga vodi pedagog i profesor u ovoj školi Marko Pejčić. Uz popularnu muziku koju izvode, neizostavni su i hitovi čuvene grupe „Aba” u čijem zrenjaninskom tribjut bendu (Abba real tribute band) Pejčić svira.
– „SuperNova” je nešto čemu sam, uz školu i „Aba tribjut bend”, najposvećeniji. Hor je do sad iznedrio više od 300 dece, snimao spotove, nastupao na mnogim humanitarnim i solističkim koncertima, a nedavno smo oformili i „SuperNova” bend koji će se uskoro predstaviti zajedno sa Horom. Nepresušna ljubav, snaga i kreativnost podstiču me da sve što zamislimo ostvarimo, jer, uz prave ljude, sve je moguće. Kada se u to uključe i deca koja su centar događaja, granice ne postoje – izjavio je naš sagovornik nakon koncerta na „Korzo festu”.
Osnova rada hora, pored ljubavi prema muzici, jesu druženje, smeh i šala među decom. Na probe dolaze redovno, svake subote. Jedna od članica Hora je i Maša Popović, učenica sedmog razreda Osnovne škole „2. oktobar”.

M. Malbaški

16-1-2-Supernova

Opširnije u štampanom izdanju