U KASTELU „EČKA”: Završena „Nedelja turizma”

Nakon sedam tematskih dana, u kojima je svaki bio u funkciji promocije turizma, u Kaštelu Ečka je sinoć završena manifestacija „Nedelja turizma”. Poslednja promocija je održana pod nazivom „Lovački dan”. Prisustvovao je i vlasnik Kaštela Ečka Dušan Stupar.

U okviru „Lovačkog dana” je održano takmičenje u kuvanju lovačkog paprikaša. Pobednik je prva ekipa iz Lukinog sela. Nagrade su uručile Jasmina Dologušin, direktorka Kaštel „Ečka” i Milena Romanelli, upravnica u Lovačkom udruženju Zrenjanin. U žiriju su bili dr Suzana Đorđević, Milena Grahovac, načelnica inspekcije lova iz Novog Sada i Goran Kaurić iz Lovačkog društva Lukino Selo.

Najveštiji u gađanju lukom i strelom je bio Ivan Hirman.

Najuspešniji će ponovo doći u Kaštel Ečka jer ih je organizator darivao večerom.

Manifestacija, koja je prvi put organizovana u Kaštelu „Ečka”, uz podršku Grada Zrenjanina i Turističke organizacije grada Zrenjanina, počela je u ponedeljak, 25. septembra, kada se prisutnima obratila Jasmina Dologušin i kada je predstavljeno etno nasleđe srednjeg Banata – Vredne ženske ruke.

„Nedelju turizma” je na svečan način otvorio gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sledećeg dana, a potom su predstavljeni turistički potencijali grada Zrenjanin.

U takmičenju tamburaških orkestara iz restorana„Trofej”, „Stara zanatlija” i Kaštel Ečka, pobedio je orkestar iz Novog Miloševa koji svira kod domaćina manifestacije.

U sredu, 27. septembra, predstavljene su pojedine turističke manifestacije Banata a u Balskoj sali Kaštela Ečka gostovao je Milenko Pavlov sa „Vojvođanskim kabareom”.

Najsvečaniji je bilo u četvrtak, u danu naslovljenom „Venčanje u dvorcu” – revija venčanica Salona „Tina”, Jelena Dostanić i tim koji brine za ambijent svadbi i slavlja, gosti iz Novog Sada, Baletski studio iz Zrenjanina, magija u Balskoj sali a pre toga i fijakeri u parku dvorca…

Petak je bio u znaku „Belih dvorskih noći” – posetioci su uživali u zvucima Orkestara „Stanislav Binički” pod upravom maestra Pavla Medakovića i sopranu Zorice Belić.

Subota je bio dan za decu, u društvu Dečjeg pop hora „Super Nova” i „Big Benga”, članova „Cekoma” i poslenika „Digineta”…

Deo jučerašnje atmosfere u kaštelu Ečka dočaraće fotografije…

Tekst i foto Branka Jajić

IMG_5331 IMG_5345 IMG_5350 IMG_5352 IMG_5354 IMG_5356 IMG_5363 IMG_5372 IMG_5377 IMG_5334