U MALOJ AMERICI OBELEŽENI TOMINDAN I DAN MESNE ZAJEDNICE: Slava na radost gostiju i domaćina

Stanovnici zrenjaninskog naselja „Mala Amerika“ proslavili su u subotu, 19. oktobra, dan svoje Mesne zajednice i slavu Sveti apostol Toma. Svečanosti su prisustvovali žitelji ovog dela grada, predstavnici lokalne samouprave i gradskih ustanova. Slavski kolač osveštao je jerej Veselin Vlaški, starešina Hrama „Sveti Arhangel Mihailo“ (Ruska crkva).
Tomindan je u MZ Mala Amerika ustanovljen pre četiri godine. Kum ovogodišnje slave je bio Dragan Backović, a kumstvo za sledeću je primio Peđa Stankov.
– Drago mi je što sam danas primio kumstvo za sledeću slavu naše MZ gde sam rođen i gde živim 45 godina – kaže Peđa Stankov. – Samo zajedničkim radom ćemo stvarati uslove za bolji život i rad svih generacija i stanovnika Male Amerike.
Tomindan se ujedno obeležava i kao Dan Mesne zajednice „Mala Amerika“ i u ime domaćina goste je pozdravio predsednik Saveta Darko Bubnjević.
– Drago mi je da smo se i ove godine okupili u velikom broju – rekao je Darko Bubnjević. – Prošle godine sam napomenuo da smatram da je krajnje vreme da unapredimo kvalitet života u Maloj Americi. Kao prvi među jednakima, moram priznati da sam delimično zadovoljan postignutim. Ako pođemo od nas samih, uveren sam da je trebalo više računa da povedemo o naselju. Pomaci su, ipak, vidljivi. Radnici JKP „Čistoća i zelenilo“ nam u tome pomažu, ali im mi moramo biti saveznici, a ne neprijatelji u poslu u održavanju Male Amerike. Ne gubimo nadu da će Grad Zrenjanin popraviti kolovoze koji su u sve lošijem stanju. Problem Jezera dva i dalje ostaje, ali njegovo rešavanje prevazilazi nivo naše Mesne zajednice. Hvala vam što ste se odazvali pozivu! Srećna Vam slava i Dan mesne zajednice – čestitao je svojim sugrađanima Darko Bubnjević.

Tekst i foto: B.Jajić

(Opširnije u štampanom izdanju)