U NARODNOJ BIBLIOTECI: Prvo predstavljanje „Arzamasa“ u Srbiji

Preds dob NINove nagrade 3Roman „Arzamas” Ivane Dimić, u izdanju beogradske „Lagune”, dobitnik NIN-ove nagrade za 2016. godinu, predstavljen je u prepunoj velikoj sali Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin” u Zrenjaninu.
Organizatori promocije su Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin”, list „Zrenjanin” i Humanitarno udruženje „Našem gradu, s ljubavlju”.
Roman su predstavili autorka Ivana Dimić, Jelena Đorđević, zadužena za odnose sa javnošću i Vladimir Arsenić, knjiuževni kritičar – Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin” i mr Branka Jajić – urednica kulture u „Zrenjaninu”.
Kako je rekao direktor zrenjaninske Biblioteke Milan Bjelogrlić, Zrenjaninu je ukazana velika čast što je prvo baš ovde predstavljen roman nagrađen najprestižnijom književnom nagradom u Srbiji. Ivana Dimić je podsetila da dugo piše i da je već bila u užem izboru za NIN-ovu nagradu, ali da je„Arzamas” dobitnik. Čitanje i pisanje je, kako je rekla, njen beg od stvarnosti i napomenula da ljudi u Srbiji čitaju knjige i u eri digitalne tehnologije.

B.J.
Preds dob NINove nagrade 2

Foto Zoran Međo