U NEDELjU OTVARANjE SPORTSKOG IGRALIŠTA U „AVIV PARKU”

Zagrevanje za Rio uz košarku, rukomet….
U susret Olimpijskim igrama koje će se ovog leta održati u Rio de Žaneiru, a povodom svečanog otvaranja sportskog igrališta na platou u „Aviv parka” u nedelju u 17 sati počinje manifestacija pod nazivom „Rio u Avivu”. Terene će otvoriti sportske legende Zrenjanina: rukometaš Momir Rnić, košarkaši Lajoš Engler i Zoran Stojačić, kao i Oliver Mitrović, predsednik Košarkaškog kluba Bagljaš.
Pošto se košarka u Zrenjaninu igra „samo” 70 godina, otvaranje igrališta će ulepšati košarkaška utakmica u kojoj će snage odmeriti ekipa KK Proleter (legende i veterani) i tim KK Bagljaš. Terene će potom zauzeti generacija mladih košarkaša 2005/2007. godište. Zatim sledi takmičenje u zakucavanju i šutiranju trojki. Potom je na redu rukomet, biće odigrana utakmica podmlatka Proletera (generacija 2007/2008. godište).
Kao i na pravoj Olimpijadi, biće tu i kraljica sportova – atletika, pa će se održati pet mini trka na 25 metara, a očekuje se 40 učesnika. Za kraj je predviđena projekcija filma koji govori o istoriji košarke i uspehu Proletera iz 1956. godine. Film je snimljen povodom 60 godina od kada je zrenjaninski Proleter osvojio titulu košarkaškog prvaka Jugoslavije.
– Učesnike i pobednike svih takmičenja ćemo obradovati poklončićima koji će im ostati kao uspomena na „Rio u Avivu”. Nakon otvaranja, svim posetiocima „Aviv parka” biće na raspolaganju ovo sportsko igralište sa terenom za košarku, odbojku i rukomet. Ova investicija je za nas veoma bitna jer se osim zabave i kupovine promoviše i vežbanje, sport i zdravlje, čime će ovo mesto zaista da se razlikuje od svih šoping centara u Srbiji” – izjavila je Danka Gladović, direktorka marketinga „Aviv Arlon” u Srbiji.

L. Z.