U STAJIĆEVU DOSTOJNO OBELEŽENA SLAVA PREOBRAŽENJE GOSPODNJE

Sećanje na rodoljube, druženje i svečani program

Polaganjem cveća na spomen ploču Slaviši Kepiću, poginulom 4. maja 1999. godine na Kosmetu, na bistu narodnog heroja Svetozara Markovića Toze, kao i na spomenik borcima Narodnooslobodilačke vojske Jugoslavije i žrtvama fašističkog terora, prošlog petka, 16. avgusta, počelo je obeležavanje seoske slave Stajićeva – Preobrežanja Gospodnjeg. Ovom činu prisustvovali su i roditelji Slaviše Kepića, Milanka i Mlađen.
Na spomeniku borcima uklesano je 17 imena, kao i 13 žrtava okupatorskog terora. Na drugoj strani spomenika je ime borca Crvene armije – Mijaila Danilova Vasiljeviča i pomen na šestoro njegovih neidentifikovanih saboraca…


Uz bogat program primeren povodu, proslava slave trajala je tokom celog vikenda.
Na sednici Saveta Mesne zajednice skromne novčane nagrade dodeljene su učenicima Osnovne škole „Sveti Sava” i srednjih škola, kao i studentima koji su diplomirali u prethodnih 12 meseci. To su Dejana Đurišić, Bojan Novakov, Bojan Novaković i Dragan Jovanović. Nagrađene su i Bojana Simić – đak generacije OŠ „Sveti Sava”, i Milica Jocić, učenica generacije Zrenjaninske gimnazije, koja je primljena na beogradski Medicinski fakultet.
Verski obred je vodio protojerej-stavrofor Slobodan Lubarda.
Marin Stojin

Opširnije u štampanom izdanju