U SUBOTU I NEDELjU: Moto spektakl u Zrenjaninu

Super moto-trka za „Veliku nagradu Zrenjanina”, koja se boduje za Nacionalni šampionat Srbije i prvenstvo Balkana, biće održana u Zrenjaninu za vikend, 16. i 17. septembra, na stazi u industijskoj zoni Ečka jugoistok. Organizatori su Auto moto klub Petrovgrad, Grad Zrenjanin i Auto moto savez Srbije (AMSS).

moto trke 6
Trke će se održati u disciplinama motoklasik (boduje se za Balkanski šampionat, a očekuju se takmičari iz pet država), supermoto i roud rejs (u kategoriji 125 kubika). Voziće se na stazi prosečne širine osam metara i dužine 3.000 metara, a očekuje se učešće 50 motociklista.

moto trke 4 moto trke 3
Povodom ovog spektakla u Beogradu je u sredu održana konferencija za novinare, na kojoj je gradonačelniku Zrenjanina Čedomiru Janjiću Mirko Butulija, predsednik AMSS, uručio licencu za stazu na kojoj će trke biti održane.
– Drago mi je što će se moto trke, posle dugo vremena, održati u našem gradu. Daleke 1977. godine održana je poslednja trka koja je bodovana za šampionat države. Siguran sam da ćemo biti odlični domaćini – rekao je Janjić.
moto trke 2 moto trke 1
SATNICA: U subotu, 16. septembra, treninzi počinju u 10 časova, a trke od 14.30. U nedelju, 17. septembra, treninzi su od 9 sati, a trke od 13 časova. Svečano otvaranje je u subotu, u 13 sati.

TEKST I FOTOGRAFIJE: DAMIR PETROVIĆ