U SUBOTU: Koncert ženske pevačke grupe „Filigran“

Na velikoj sceni Kulturnog centra u subotu, 24. novembra, biće koncert Ženske pevačke grupe „Filigran“. Koncert počinje u 19 časova. Cena ulaznice je 250 dinara, a za organizovane posete 200. Karte se prodaju na biletarnici KC od 10 do 12 i od 18 do 20 časova.

Na koncertu, osim bogatog i pažljivo biranog repertoara grupe „Filigran“ zrenjaninskoj publici će se predstaviti i gosti Folklorna sekcija „Draxlmaier“, Zlatomir Sremac –Baca, Ervin Gazdag i dr.

U okviru nastupnog programa, „Filigran“ se predstavlja kroz pet muzičkih celina. Prvi blok čine muzičke numere – „Rosna livada“, „Gusta mi magla“, „Tri Devojke“; drugi blok – „Izvor voda ladna“, „Sinoć sjala“, „Sve ptičice propjevale“; treći blok – „Zeleni se livada“, „Devojka je išla“, „Ide Božić“; četvrti blok – „Nisam dugo pivala“, „Neven vene“, „Titrala se lepa Mara“ i peti blok muzičkih numera – „Čuvala sam goveda“, „Kupite se druge“, „Izgrejale dve zvezdice“.

Ženska pevačka grupa „Filigran“ postoji već tri godine u Kulturnom centru Zrenjanina. Neguju izvorno i tradicionalno muzičko stvaralaštvo sa prostora Srbije i bivše Jugoslavije. Grupa broji 12 članica od 17 do 63 godina starosti. „Filigrani“ su do sada učestvovali na brojnim festivalima, saborima i manifestacijama poput festivala u Prijepolju „Mostovi Balkana“, festivala u Prilikama kod Ivanjice, festivala „Krajiški biseri“ u Plandištu, „Zov ravnice“ u Novom Sadu, na Saboru frulaša u Iđošu, Velikogospojinskom saboru u Dubu (Bajina Bašta) kao i na književnim večerima, dobrotvornim koncertima i u okviru zrenjaninskih gradskih manifestacija – „Banatska bajka“ i „Banatske vredne ruke“. U Bajinoj Bašti su dve godine zaredom, osvajale pehare u disciplini – Staro pevanje u Srba na bas i glas. Dobitnice su određenog broja nagrada i velikog broja zahvalnica za učešće na etno-festivalima.