U toku je sednica Skupštine grada Zrenjanina

Na početku današnjeg zasedanja, Skupština Grada Zrenjanina verifikovala je odbornički mandat Nemanji Topiću sa izborne liste SPS-a. Nermanja Topić dao je svečanu odborničku izjavu, i postao novi odbornik gradskog parlamenta umesto Željke Milošević sa iste izborne liste. Željka Milošević je, naime, u međuvremenu preuzela dužnost pomoćnika gradonačelnika, zbog čega ne može više da bude odbornik.

Na predlog gradonačečlnika, skupštinski dnevni red dopunjen je sa šest novih tačaka. Jedna od njih je i nova odluka o Gradskoj upravi, koja će ubuduće imati 14, umesto dosadašnjih 12 organizacionih jedinica. Odbornici su takođe doneli odluku o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u Gradskoj upravi. U skladu sa republičkim zakonom, taj broj iznosi 371 – 66 više nego što ih ima u ovom momentu.

Odbornici su usvojili i odluke o raspisivanju referenduma o produžetku samodoprinosa u Perlezu i Lazarevu, pokretnju likvidcije nad JP „Radio Zrenjanin“, kao i izmene u statutarnim aktima većeg broja javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač Grad Zrenjanin.

Odlučeno je i raspisivanju konkursa za izbor direktora JKP „Vodovod i kanalizacija“.