U TOKU OBELEŽAVANjE PUTEVA NA TERITORIJI GRADA

Farbanje kolovoza za bolju vidljivost

U okviru redovnog održavanja saobraćajne signalizacije ovih dana se na teritoriji grada Zrenjanina obavlja farbanje, odnosno obeležavanje horizontalne signalizacije. Kako saznajemo u Direkciji za izgradnju i uređenje grada, ova vrsta poslova obavlja se dva puta godišnje.
– Farbanje kolovoza se radi na šest meseci jer je optimalni rok trajanja farbe oko 6 meseci, ali tamo gde je protok saobraćaja veći tj. tamo gde ima više habanja, češće se radi i farbanje. To je u suštini svakodnevni posao jer naša stručna služba koja je zadužena za ovaj deo radova je na terenu svaki dan i interveniše, odnosno daje nalog izvođaču, gde god da je to potrebno – rekla je svojevremeno za naše novine Biljana Jovanović, zadužena za odnose sa javnošću u Direkciji za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina. Ona je tada ukazala i na to da se obeležavanje horizontalne signalizacije radi po prioritetima te da se uvek prvo rade glavne saobraćajnice i centar, a potom manje ulice.
Ovih dana u toku je obeležavanje horizontalne signalizacije u okolini škola, ali i velikih gradskih ulica poput Miletićeve, kao i iscrtavanje biciklističkih staza kao što je ona od Malog mosta do Gradske bašte.
Godišnje se za ove aktivnosti izdvaja oko 10 miliona dinara.
S.Vorkapić