U ZRENJANIN STIGLA NOVA ODLIČJA IZ KLUŽA SA PRVENSTVA SVETA U KUGLANJU

Blistale Hermina i Olivera

  • Drago mi je što sam na najbolji način predstavljala svoju zemlju, grad, klub i pokazala da se trud i rad isplate, istakla je Hermina Lukač

Po tri zlatne, srebrne i bronzane medalje doneli su reprezentativci Srbije iz Kluža (Rumunija) gde je održano pojedinačno i ekipno omladinsko prvenstvo sveta. A među osvajačima odličja su kuglašice i kuglaši iz zrenjaninskih klubova Kristal i Banat.
Muški nacionalni tim je peti put zaredom osvojio zlato. U ekipi je, kao rezerva, bio Vuk Boškov, kuglaš Banata. Junakinja ženskog tima je kuglašica Kristala Hermina Lukač koja je osvojila zlato, srebro i bronzu. Pozlatila se u miks tandemu sa Bojanom Kličarićem iz Sremske Mitrovice. Oni su u dramatičnom finalu savladali slovenački par (2:0), a odlučile su devetke naše Hermine u dodatnom bacanju. Do srebra je došla u kombinaciji sa Alenom Kujundžićem, za bronzu u pojedinačnoj konkurenciji nedostajalo joj je šest, a za zlato samo 11 čunjeva. Hermina je kao članica omladinskog tima osvojila bronzanu medalju, u timu Srbije bile su još njena klupska drugarica Sanela Milosav, te Olivera Čikoš i Vesna Boškov (iz Banata). Među rezervama je bila i Kristalov biser Vladana Obrenić koja je nedavno postala kadetska prvakinja sveta.
– Presrećna sam, osvojila sam tri medalje, a jedna mi je za malo izmakla. Drago mi je što sam na najbolji način predstavljala svoju zemlju, grad, klub i pokazala da se trud i rad isplate – istakla je Hermina.
Možda najprijatnije iznenađenje omladinskog turnira jeste Olivera Čikoš, članica Banata, koja je u sprintu osvojila bronzano odličje, a bila je i članica tima koji je osvojio odličje istog sjaja.
– Umor me je sustigao u polufinalu, ali sam i ovako prezadovoljna. Došla sam do bronze u sprintu, što je veliki uspeh – kazala je Olivera.

Ž. CVETIĆ

46 - 1 B bronzane omladinke srbije