U ZRENJANINU POČELA „BANATSKA BAJKA“: Uz zvuke „BidBenda“

Na svečan način je sinoć u Gradskoj bašti u Zrenjaninu počeo letnji kulturno zabavni program koji će potrajati sve do 20 avgusta. Projekt, naslovljen „Banatska bajka – leto u Gradskoj bašti“, organizuju Kulturni centar, Turistička organizacija i IP Medija, a podršku pruža Euro Velo Park Banat.
Manifestaciju je otvoirtio pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić, a program su predočili, pozivajući sugrađane u Gradsku baštu, direktori Kulturnog centra i Turističke organizacije Goran Marinković i Zoran Ljubotina.
Ankica Dostanić, zadužena u Kulturnom centru za odnose s javnošću, informisala je o predstojećim događanjima, a vinske večeri je najavio Šandor Šomođi. Sugrađani su uživali u prijatrnoj večeri, uz zvuke BidBenda i Ane Aleksić Šajrer.
Večeras je u Gradskoj bašti multimedijalno veče: predstavljanje projekta Euro Velo Park Banat, Ustanove „Rezervati porirode Zrenjanin“  i Banatskog kulturnog karavana – Bogdan Bogdi Kukolj.

rsz_banatska_bajka_3

Sutra, u 19 časova, biće koncert učenika Niže baletske škole „Dimitrije Parlić“ iz Pančeva, Odeljenje Zrenjanin. U petak, 9. juna, predviđen je koncert učenika Muzičke škole „Josif Marinković“. U subotu, 10. juna, biće predstavljeno naseljeno mesto Melenci, a u nedelju, 11. juna, Elemir.

rsz_bnatska_bajka_2

U utorak, 13. juna, kako je najavljeno, predstoji vinsko veče. Programi počinju u 20 časova. Ulaz je slobodan. U slučaju lošeg vremena, program će biti u Kulturnom centru .
U okviru manifestacije, od 15. juna do 17. avgusta, svakog četvrtka, u 19 časova, biće kreativne, besplatne radionice „Mali genijalci”. Učestvuju deca od 3 do 7 godina. Voditelj je Otilija Buheker Ilić.

B. J.