UDRUŽENJE PARAPLEGIČARA BANATA NASTAVLJA TRADICIJU: „Zlatni kotlić“ i ovog juna sa gostima u „Šumici“

Članovi Udruženja paraplegičara „Banata“ su, na sreću prebrodili mesece izolacije bez težih posledica, a sa novim elanom nastavili su planirane aktivnosti i tradicionalne manifestacije, među kojima je „Zlatni kotlić“ već više od dvadeset godina radost i za domaćine i za goste.

Još jedan „Zlatni kotlić“, održan u subotu, 20. juna, ostaće zapamćen kao dan u kojem su se paraplegičari Banata družili sa saradnicima iz drugih udruženja i asocijacija, rođacima, prijateljima, sugrađanima. Nekada je bilo i po 250 prisutnih, a ovog puta ih je više od stotinu…

Zlatni kotlić“ je počeo kao takmičenje, a nastavlja da se „puši“ kao druženje na kojem su svi pobednici. Ipak, i ovog puta su proglašđeni najuspešniji kuvari.

Šampionsku riblju čorbu 2020. godine je skuvala Prva ekipa Udruženja paraplegičara Banata u kojoj je glavni kuvar bio Saša Prošić. Vicešampionsku je skuvala ekipa Boćarskog kluba OSI „Begej“ iz Žitišta, dok je treće mesto pripalo Drugoj ekipi Udruženja paraplegičara Banata kojoj su u kuvarskom umeću pomagali iskusni majstori iz Riznice Donjeg Potisja.

Žiri je ocenjivao riblju čorbu iz deset kazana, svaka je bila odlična, što najbolje pokazuju porcije koje su se začas ispraznile. Ipak, žiri je je prosudio redosled kakav je proglasio predesdnik Udruženja paraplegičara Banata Nenad Krbavac.

Ovaj redosled su prosuđivali članovi žirija – Zoran Višković, Karmen Sekošan i Stevo Čorokalo.

Prema rečima Nenada Krbavca, ove godine su pozvali znatno manje ekipa nego što je uobičajeno, jer je situacija u kojoj ostaci korona virusa još diktiraju način I obim manifestacije. Ali, oni koji su došli, opravdali su poziv i uložili truda da i ove godine druženje protekne u najboljem redu..

Ove godine učestvuje najviše ekipa iz Zrenjanina. Tako su sa nama bile ekipe udruženja zrenjaninskih penzionera, Dečjeg centra „Smajli“, Udruženja osoba obolelih od cerebralne paralize, ali i ekipe iz Žitišta, Novog Sada, Stare Pazove, Opova… Svima se zahvaljujemo što su se odazvali, kao i svima koji su nam pomogli da i ovaj „Riblji kotlić“ bude uspešan. Ostvarili smo i zamisao da je naša manifestacija i dalje inkluzivna i da smo i dalje zajedno – kaže Krbavac.

Tekst i foto Branka Jajić