USKRŠNJI FESTIVAL: Kad osmesi donesu radost u grad

Udruženje „Vratimo deci radost u pokretu“ i Grad Zrenjanin, potrudili su se da se najmlađi Zrenjaninci i njihovi gosti druže u susret  velikom prazniku. Na glavnom gradskom trgu, u subotu, 23. aprila, od 11 do 15 časova, održan je sedmi  Dečji festival „Uskršnje jaje“. Upravo zbog najmlađih, i ovaj festival bio je u znaku pesme, igre, sporta,  zanimljivih igara, radionica, sa mnogo nagrada.

Na bini su se smenjivatli horovi, plesne, pevačke, folklorne grupe, sportisti.animatori…  Pozivu za sponzorstvo odazvao veliki broj firmi, kompanija, poput „Gomeksa”  i  pojedinaca…

Mada je prethodnog dana Zrenjaninin zahvatilo veliko nevreme, a olujni vetar je učinio da “odlete” leptiri koji su bili postavljeni dan ranije, Trg slobode bio je u znaku najradosnijeg hrišćanskog praznika, a osmesi i vesela graja dece, njihovi roditelji i mnogobrojni učesnici upravo su potvrdili da je grad lepim čini upravo njegova mladost. Festival je otvorio  Crkveni gor “Sveti arhangel Mihailo”sa dirigentkinjom Milicom Dosković i proslavljeni sportista Milomir Rnić. Sa najmlađima je bio je i pevač Nemanja Stojšić, koji je učesnik takoreći od prvih dana Festivala, a prvi put učesnici su bili gosti iz Sremčice iz KUD-a “Milomir Petrović”… Voditelj je bila Tamara Milankov.

Dodeljene su  nagrada za crteže na temu Uskrsa, na osnovu broja lajkova. Za grupni rad: 1. OŠ “ JOVAN JOVANOVIĆ ZMAJ“ II2, 2. OŠ „ŽARKO ZRENJANIN“ II2 3. OŠ „ĐURA JAKŠIĆ“ III1. POJEDINAČNI RADOVI:

1.ANA VUJNOV, OŠ „DR JOVAN CVIJIĆ“ IV 3,2. LUKA STANIĆ, OŠ „DR JOVAN CVIJIĆ“ IV2, 3.NADJA GAK, OŠ „DOSITEJ OBRADOVIĆ“ I 2, 4. LENA UVALIN, OŠ „DR JOVAN CVIJIĆ IV3. Posebno je nagrađena Anja Prodanov, IV/3 OŠ “Dr Jovan Cvijić”.

Za najlepše ukrašeno jaje, po oceni žirij roditelja, pobednik je Đorđe Knežević, drugaTara Blanuša, treći Relja Balint i četvrta Milica Filipovič.

Učesnici su se pridružili humanitarnoj akciji “Slatkiš  slaniš” za decu iz materijalno ugroženih porodica fb grupa “Obrok za porodicu” i “Tate za decu”.

M.B.

Foto: Darko Nađalin