USPEH MATE NEMEŠA NA PRVENSTVU EVROPE U BUGARSKOJ

Osvojio bronzu, bio nadomak zlata
Reprezentativac Srbije, član Proletera Mate Nemeš, okitio se bronzom na prvenstvu Evrope za rvače do 23 godine. Šampionat je održan u Bugarskoj, a Nemeš je do odličja došao u kategoriji do 66 kg. On je pobedio predstavnike Francuske, Ukrajine i Litvanije, u borbi za finale izgubio je od rvača iz Gruzije, a u meču za bronzu savladao je takmičara iz Bugarske.
– Mate je još jednom potvrdio da je, uz brata blizanca Viktora budućnost našeg i svetskog rvanja. Da nije napravio kiks protiv Gruzijca verovatno bi osvojio zlato, jer je Poljaka koji se borio u finalu, već dva puta pobeđivao. Mali peh, ali i veliki motiv, Mate ima zato što rve u istoj kategoriji sa Davorom Štefanekom. Ali, veoma je talentovan i vredno radi, pa verujem da će za godinu ili dve biti u samom svetskom vrhu – istakao je trener Proletera Vojislav Trajković.
Uspeh starijih rvača dopunili su mladi na prvenstvu Vojvodine. Članovi Proletera Sebastijan Kolompar i Danilo Janjić osvojili su srebro, odnosno bronzu, kao i Miloš Varadinac član tomaševačkog Partizana. Pomenuti rvači su obezbedili učešće na prvenstvu države.
Na drugom Kupu Srbije za starije pionire Proleterovci Branislav Ludoški i Dragoljub Popetru zauzeli su prvo, odnosno drugo mesto.
G. NOVAKOVIĆ