USPEŠAN VIKEND TEKVONDISTA ZRENJANINA

Osvojili 36 medalja i tri pehara

Kup Srbije za pionire, kadete i juniore okupio je proteklog vikenda u Beogradu bezmalo 1.000 takmičara iz 55 klubova. TK Zrenjanin imao je 24 predstavnika koji su se vratili sa 36 odličja (14 zlatnih, 11 srebrnih i isto toliko bronzanih), a zaslužili su i tri pehara. Treneri Dijana i Slaviša Perić ističu da su u ekipnom plasmanu za juniore i kadete njihovi učenici zauzeli drugo mesto. U disciplini formame pobedili su u konkurenciji žena i u generalnom plasmanu, a muškarci su bili trećeplasirani. Za najbolju juniorku na takmičenju proglašena je Lena Božić.
Osvajači zlatnih medalja u borbama su juniorka Lena Božić, kadeti Marta Višnjić, Aleksandar Aćin i Srđan Prodanović. Srebrna odličja zaslužili su pionir Mihajlo Brusin, kadeti Ognjen i Ninoslava Vaš. Marta Višnjić i Srđan Prodanović. Bronzama su se okitili kadet Filip Vukov, pioniri Luka Stojšić i Aleksa Markov.
Do zlata u formama došli su kadetkinja Jana Terzin, Eleonora Zakar, Luka Olujić, kadetski tim, juniorka Milana Aćin, seniorka Sandra Markučin i par Lena Božić i Danilo Somborski, koji su do srebra došli u pojedinačnoj konkurenciji. Medalju istog sjaja doneli su i kadet David Vukov, kao i dva para i pionirka Milica Podkonjak. Pioniri Todor Vulić i Lazar Nenadić, kadeti Ninoslava i Ognjen Vaš i Aleksandar Aćin i par (O. Vaš i N. Vaš) domogli su se bronze.

B. M.