USPEŠNI NASTUPI PRVOG TIMA I PODMLATKA VATERPOLO KLUBA PROLETER

Seniori hitaju ka eliti, mladići ciljaju Kup

Važno je da pobeđujemo i da iz kola u kolo igramo sve bolje. Želimo da se plasiramo u Prvu ligu i da naredne sezone priuštimo Zrenjanincima kvalitetne vaterpolo mečeve – kaže Srđan Bogaroški

Vaterpolisti Proletera su u 6. kolu Prve B lige savladali ŽAK u Kikindi rezultatom 6:17 (2:4, 2:4, 2:4, 0:5). Zrenjaninci su dominirali tokom čitavog meča, pa pobeda ni jednog trenutka nije došla u pitanje.
– Važno je da pobeđujemo i da iz kola u kolo igramo sve bolje. Kao što je poznato, želja nam je da se plasiramo u Prvu ligu i da naredne sezone priuštimo Zrenjanincima kvalitetne vaterpolo mečeve – kaže Srđan Bogaroški, sportski direktor VK Proleter.
Na vrhu tabele su novobeogradski Vukovi i Rasina sa po 18 bodova, dok treću poziciju dele Valis i Proleter koji imaju po 15, iza njih su Palilula sa 12 i Tent sa 9 bodova.
U narednom kolu, koje je na programu u petak, 22. novembra, tim trenera Nenada Vasilevskog dočekuje Banjaluku, poslednjeplasiranu ekipu na tabeli. Meč počinje u 20 časova na zrenjaninskom Gradskom bazenu.
Proleter: Stamenović, Milošević (1), Parivodić (1), Živković (1), Levanov, Marinković, Popić (2), Andrejević (7), Rašković (3), Janjić, Dostanić (1), Rončević, Kotarica, Radišić (2).
Osim seniora, uspešan je bio i podmladak Proletera. Ekipa u kojoj su igrači rođeni 2004. godine i mlađi uspešno je počela takmičenje u Kupu Vojvodine. U nedelju su Zrenjaninci na svom bazenu savladali kikindski ŽAK (18:4), a potom i Vind sport iz Pančeva (12:6). Proleter je vodio trener Dobrica Brdarić, a igrali su: Ćirović, Petrović, Jakovljević, Kovačev, Popov, Babić, Knežević, Pajić, Đapjaš, Jeličić, Markov, Marić, Ninić, Milićev i Marković.
D. P.