VELIKI USPEH DOMAĆIH TAKMIČARA NA PRVENSTVU SRBIJE U STONOM TENISU

Dimitrije Levajac šampion države

Na seniorskom prvenstvu države u stonom tenisu, koje je prošlog vikenda održano u zrenjaninskom Medisonu, nadmetalo se 45 takmičara u muškoj i 19 u ženskoj konkurenciji. Najbolji junior Srbije Dimitrije Levajac, stonoteniser Stenesa je postao šampion Srbije pošto je u dramatičnom finalu pobedio prvotimca Banata Nikolu Strugarevića (4:3). Treće mesto su podelili Crepulja i Katić iz novosadskog Radničkog.
U finalu parova Katić i Crepulja su (3:2) savladali kapitena Banata Iliju Majstorivića i Valentina Nađ Nemedija (bivšeg prvotimca Banata koji sada igra u Nemačkoj). Majstorović i Nađ Nemedi su imali meč loptu pri rezultatu 10:9, a izgubili su u odlučujućem setu (10:12). Treće mesto su podelili parovi iz Zrenjanina Dimitije Levajac – Nemanja Đilas i Marko Popović – Pero Tepić.


– Zrenjanin je pokazao da je centar stonog tenisa u Srbiji, ali i odličan domaćin. Naši igrači su potvrdili da su najbolji u državi – istakao je Dmitar Majstorivić, predsednik Banata koji je uz Stenes bio organizator šampionata.
U miksu je Ilija Majstorović, koji je bio u paru sa najboljom stonoteniserkom prvenstva Sabinom Šurjan iz Novog Sada, osvojio prvo mesto pobedivši u finalu Levajca i Anđelu Menger (Banat) sa 3:1.
Bronzanih odličja domogli su se Popović (Stenes) i Vejnović ( STK Josip Kolombo), te Katić i Maksuti. U ženskom dublu igračice Banata Reka Bezeg i Anđela Menger su došle do bronze. Najboljima su medalje uručili Dmitar Majstorovi i Aleksandar Karakašević, predsednik Stonoteniskog saveza Srbije.

  • TRIJUMF STENESA U BEOGRADU
    Crvena zvezda i Stenes su u Beogradu unapred odigrali meč 14. kola. Posle velike borbe slavili su Zrenjaninci (4:3). Povela je Zvezda pobedom Jevtovića nad Levajcem (3:0), izjednačio je Popović savladavši Toađera (3:0), a predonost domaćima doneli su Radonjić, koji je bio bolji od Tepića (3:1), i Jevtović koji je nadjačao Popovića (3:2). Levajac je potom pobedio Radonjića, (3:1) a Tepić Toađera (3:1). Pobedu Zrenjanincima doneo je par Levajac-Popović koji je bio bolji od Jevtovića i Radonjića 3:1 (7:11,13:11,13:11,11:3).

Ž. CVETIĆ