VESLAČI „BEGEJA 1883” SUMIRALI SU UTISKE NAKON USPEŠNE SEZONE

Osvajali medalje, organizovali takmičenja

Miloš Lavirac i Miloš Tomašev su najuspešniji takmičari, jer su ove sezone osvojili treće mesto na prvenstvu Srbije u konkurenciji pionirskih dubl skulova
Dodelom priznanja na svečanoj sednici Skupštine, članovi Veslačkog kluba Begej 1883 obeležili su završetak sezone, druge od kada Klub vode nova uprava i trener. Istaknuto je da je 2019. godina bila veoma uspešna i naglašeno da stasava nova generacija veslača.


Za medalje osvojene na Kupu Srbije, Omladinskoj ligi Srbije, Beogradskoj internacionalnoj regati, Otvorenom prvenstvu Vojvodine, prvenstvu Srbije za veterane i na prvenstvu Vojvodine na ergometrima nagrađeni su Vanja Tabački, Snežana Jakovljević, Anja Vaš, Oliver Sigeti i Nemanja Lekić. Posebne nagrade dobili su Miloš Lavirac i Miloš Tomašev kao najuspešniji takmičari, budući da su ove sezone osvojili treće mesto na prvenstvu Srbije u konkurenciji pionirskih dubl skulova.
Kako navodi predsednik Kluba Dane Lužaić, osim sportskih uspeha, 2019. godinu obeležila su čak tri takmičenja koja je ovaj zrenjaninski sportski kolektiv organizovao.
– Reč je o prvenstvu Srbije na ergometrima, regati 4. kola Omladinske lige Srbije, kao i drugom Školskom prvenstvu Zrenjanina na ergometrima. Ovih dana se iz Veslačkog saveza Srbije očekuje zvanična potvrda da će prvenstvo Srbije na ergometrima u februaru naredne godine ponovo biti održano u Kristalnoj dvorani, a u avgustu nam je poverena organizacija regate na Peskari – najavljuje prvi čovek Kluba. Kako kaže, krajem godine veslači su dobili donaciju od šest čamaca iz Nemačke, kupljena su i dva nova ergometra, pa je značajno unapređena oprema za takmičenja i treninge.


Lužaić je dodao da je za narednu godinu planirano učešće na određenim međunarodnim takmičenjima u regionu, dalje omasovljenje i popularizacija veslanja, uz akcenat na žensko veslanje. Osim toga, nameravaju da izrade novu talpu i dodatno unaprede uslove za treniranje.
Inače, i sa poslednjeg takmičenja ove sezone – nedavno održanom zimskom veslačkom triatlonu u Novom Sadu – veslači su doneli medalje. Miloš Lavirac je osvojio drugo, a Ognjen Kostin treće mesto.

M. Maričić