VISOKA TEHNIČKA ŠKOLA: Prva genereacija master studenata

Na Visokoj tehničkoj školi u Zrenjaninu, danas je upriličen prijem za prvu generaciju studenata na master strukovnim studijama, čija će diploma biti ravnopravna sa drugima. Od 64, koliko je konkursom bilo predviđeno, upisano je 60 studenata. Svi su na samofinansiranju, a kako je rečeno, očekuje se da sledeće godine master studije budu i na budžetu.

– Teško i naporno smo radili kako bismo u našoj školi, osim osnovnih i specijalsitičkih, akreditovali i master strukovne studije kojе ćemo zajedno da gradimo – rekao je dr Miodrag Kovačević, pomoćnik direktora.- Ove godine upisali smo i 60. generaciju brucoša na osnovnim studijama.

Master studije su studijskim programima mašinsko i tehnološko inženjerstvo. Upisali su ga studenti koji su završili ovu, ali i druge visoke škole.

Budući masteri strukovnih studija su upoznali profesore, ali im i predočili moguće teškoće tokom nastave, s obzirom na to da su zaposleni. Zato je ostalo da predlože koji im termini za predavanja odgovaraju.

– Nastava subotom se pokazala kao loše rešenje – naglasio je dr Kovačević.- Na predavanja su dolazila po dva, tri studenta, tako da bi valjalo naći najbolje rešenje.

Prvo predavanje iz merne tehnike održao je dr Miodrag Kovačević.

M.B.