SLAVA SRPSKE NAPREDNE STRANKE U ZRENJANINU: Jerej pohvalio gradonačelnika i saradnike

U prisustvu velikog broja članova i simpatizera danas je u prostorijama gradskog odbora Srpske napredne stranke obeležena stranačka slava – Sveta Petka. Čin rezanja slavskog kolača predvodio je jerej Slađan Ristić, uz sasluženje sveštenika Srpske pravoslavne crkve jereja Slobodana Čestića, Branislava Popovića i Petra Ilića.

Prigodnom besedom jerej Slađan Ristić čestitao je slavu svim prisutnima, među kojima su bili zapaženi aktivisti Socijalističke partije Srbije, Saveza vojvođanskih Mađara, Pokreta za obnovu Kraljevine Srbije i Socijaldemokratske partije Srbije.

Prepodobna mati Paraskeva – Sveta Petka bila je zaštitnica siromašnih, žena i devojaka. Svedoci smo da je država smanjila stopu nasilja, kako uopšte, tako i prema ženama. I naš grad Zrenjanin, sa gradonačelnikom Čedomirom Janjićem i njegovim saradnicima učinio je to da može mnogo čime da se pohvali. Rekonstruišu se ulice, otvara se na stotine novih radnih mesta, dosta se ulaže u kulturu i sport. Konačno smo dobili i zdravu vodu – sve je to za pohvalu. Međutim, ljudski apetiti, vremenom, sve više i više rastu. Ono što treba najviše da nas zabrine su korupcija i nepotizam, dva velika i strašna iskušenja. Čovek, ipak, može da im se odupre. U svakom čoveku treba prepoznati ljudskost, kvalitet znanje i iskustvo. Tako ćete i vi, kao nekada Sveta Petka, biti na pomoći ovom narodu i njegov život učiniti boljim – rekao je u svojoj besedi otac Slađan Ristić.

Kumstvo slave je od pomoćnika gradonačelnika Sime Salapure preuzela direktorka Centra za socijalni rad Olivera Lisica. Njoj je ovom prilikom pripao i srebrnjak sa likom Svete Petke.

M. S-n. i M. Ml.