VODOSNABDEVANjE: Voda iz česme ponovo preko postrojenja

– Investitor kome je poveren posao prečišćavanja vode iz gradskog vodovoda je započeo drugi ciklus rada postrojenja za prečišćavanje vode u realnom vremenu i pri punom kapacitetu, što podrazumeva da se celokupno vodosnabdevanje grada obavlja preko tog postrojenja, a u cilju provere ispunjenosti sanitarnih uslova i dobijanja sanitarne dozvole – saopštili su iz Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“.
Kako su najavili, tokom ovog ciklusa rada redovno će se, više puta dnevno, analizirati voda sa postrojenja, a prvi rezultati potvrđuju da je ona u potpunosti u skladu sa Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti vode za piće Republike Srbije.
– I pored pomenutih činjenica o kvalitetu vode, koja je već uočena od strane građana, naglašavamo da je odluka iz 2004. godine o zabrani za piće vode iz gradske vodovodne mreže i dalje na snazi i biće do okončanja postupka dobijanja svih potrebnih dozvola od strane nadležnih institucija za koje je investitor već aplicirao. Nakon dobijanja svih potrebnih dozvola investitor će postrojenje zvanično pustiti u rad čime će biti stavljena van snage i odluka o zabrani za piće vode iz gradske vodovodne mreže – navodi Siniša Gajin, rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija u JKP
Vodovod i kanalizacija”.
Nakon dobijanja svih potrebnih dozvola investitor će postrojenje zvanično pustiti u rad čime će biti stavljena van snage i odluka o zabrani za piće vode iz gradske vodovodne mreže.
S.V.