XL. Durindó és LIII. Gyöngyösbokréta -31 év után ismét torda a házigazda

Minden kész a vendégek fogadására

Az idén szombaton és vasárnap Torda lesz a Durindó és a Gyöngyösbokréta házigazdája. A már pénteken kezdődő rendezvényekre minden készen áll.
– Az idén első alkalommal már pénteken megkezdődnek a programok, bevezettünk egy úgynevezett nulladik napot, amelyen egy népzenei estet tartunk, ahol 20.00 órakor a Guzsalyas Együttes és a Juhász Zenekar, valamint, Szerényi Béla tekerőlantos és fiai, valamint Micsik Béla és Ördög Lóránt törökbecsei tekerősök lépnek fel. Nagyon büszkék vagyunk, hogy harmincegy év után ismét mi lehetünk a Durindó és a Gyöngyösbokréta házigazdái. Az utóbbi hetekben igyekeztünk, hogy minden helyszínt tataroztunk. Örömmel vettem tudomásul, hogy a falú apraja-nagyja kivette részét a munkálatokban. Itt szeretném kihasználni az alkalmat és köszönetet mondani támogatóinknak a tartományi és köztársasági szerveknek, Begaszentgyörgy önkormányzatának a Magyar Nemzeti Tanácsnak, valamit Magyarország kormányának- ismertette a pénteki sajtótájékoztatón Dobai János a Tordai HK tanácsának elnöke.
A Durindó szombaton délben kezdődik két helyszínen a művelődési otthonban, valamint a vadászotthonban. Este 21.30-től a Csík zenekar tart koncertet a tordai sportpályán. Vasárnap délben a Nepomuki Szent János templom előtt kerül sor a résztvevők megáldására, majd a résztvevők hagyományos felvonulására, majd ezt követően veszi kezdetét a Gyöngyösbokréta a tordai labdarugópályán.
Az idén először a Vajdasági RTV internetes honlapján mindkét nap eseményeit élőben követhetik az érdeklődők.