Vaznesenje gospodnje proglašeno za slavu bagljaških mesnih zajednica

Vaznesenje gospodnje, Spasovdan, od danas je zajednička slava mesnih zajednica „Veljko Vlahović” и „Sonja Marinković“ – odlučeno je danas na zajedničkoj sednici savate ovih mesnih zajednica.
Novoustanovljano priznanje под називом Vaznesenjeska plaketa”, dodeljena je ovom prilikom Jasmini Tutorov za uspešan rad na oživaljavnju kulturnog života na Bagljašu i Slobodnu Rajčeviću, državnom reprezentativcu u futsalu.
Svečanom sednicom dvaju saveta predsedavao je Milan Kovačević као najstariji član, inače direktor Zavoda za zaštitu spomenika kulture u Zrenjaninu.
Neposredno pre ove svečanostи, vladika banatski Nikanor održao je arhijerejsku liturgiju u vaznesenjskom hramu. On je u prigodnoj besedi pohvalio napore građana Zrenjanina da posle dva veka podignu dva nova pravoslavna hrama и то na Bagljašu и Zelenom polju. Kum slave ove godine bio je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, a „ružu“ slavskog kolača i kumstvo za 2017. godinu preuzeo je Oliver Mitrović, predsednik Skupštine grada Zrenjanina.
M. S-n.
Foto: Aleksandar Blanuša

nikanor_010 nikanor_074 nikanor_149 nikanor_153 nikanor_239 nikanor_246 nikanor_281 nikanor_285