ZA NAJMLAĐE: Dečji festival „Šareno jaje”

Četvrti put, najmlađi Zrenjaninci i njihovi gosti imaće prilku da učestvuju na uskršnjoj manifestaciji. Dečji festival „Uskršnje jaje” na glavnom trgu, 7. aprila, a počinje u 11 časova. Festival organizuje Udruženje „Vratimo deci radost u pokretu“ (Slobodanka Stevanović i Sanja Milojević) pod pokroviteljstvom grada Zrenjanina, generalnim sponzorom, kompanijom „Gomeks” i uz pomoć mnogobrojnih sponzora.

Pre početka programa, bajkeri moto-zeke, pozdraviće slatkišima decu na Trgu, a potom će nastaviti put Alternative”, gde će odneti poklone.

uskrsnje jaje

Na Trgu slobode održaće se razna takmičenja uz podršku poznatih zrenjaninskih sportista (nestašno jaje, velika uskršnja stopala, lov na jaja, skakanje u džakovima, najlepši crtež, najlepše ukrašeno jaje..), propraćeno izložbom radova sa likovnog konkursa, kreativnim radionicama, uskršnjim dečjim vašarom, dečjim banatskim salašom sa uskršnjom šumom i detaljima koje čine naše podneblje, upoznavanje sa vaskršnjim običajima…

Preko 200 učesnika obogatiće program. To su: kulturno-umetnička društva, horovi,udruženja, pevači, plasači, školice engleskog jezika, razne kreativne i likovne radionice, volonteri Crvenog krsta, pesnici, sportisti… Sa učesnicima će se družiti poznate ličnosti, među kojima su i plivač Ivan Lenđer i muzičar Nemanja Stojšić. Prvi put će učestvovati i deca iz okolnih mesta i opština.

Ulaz na festival je plastični čep u dogovoru sa „Čepom za hendikep”.

U slučaju lošeg vremena, Uskršnji festival će se održati u hali Medison.


M.Bečejac