Zapažene igre mladog odbojkaša Proletera

Pionirski reprezentativac
Luka Blagojević (16), učenik STŠ „Nikola Tesla” i odbojkaš zrenjaninskog Proletera na pionirskom prvenstvu Vojvodine, u Kikindi, proglašen je za najboljeg mladog odbojkaša Pokrajine. To priznanje bilo je i preporuka da ovaj talentovani dečak (trenutno visok 190 sm), bude pozvan u pionirsku reprezentaciju Srbije. Na pionirskom prvenstvu države, održanom u Zrenjaninu, Luka je, nezvanično, ušao u najbolju šestorku.
– Gode pohvale za igru, međutim u odbojci jedan igrač ne može sve, to je igra u kojoj pobeđuje tim, a nas trener Tanacković uči da budemo homogen tim – kaže ovaj mladi korektor koji, po mišljenju znalaca, velikim stopama grabi ka odbojkaškoj eliti.
Luka je odbojku počeo da igra sa sedam godina, izuzetno je skočan i brzo napreduje. Nije tajna da se za njega raspituju i najbolji klubovi u državi, ali on veli da je rano za promenu sredine. Luka ima izuzetnu podršku porodice, a brat Bogdan (10) takođe igra odbojku u Proleteru. Porodica Blagojević je sportska, Lukin i Bogdanov stric Zoran bio je košarkaš Proletera i karijeru je gradio u Švajcarskoj gde i sada živi.

Ž. Cvetić