ZASEDALA SKUPŠTINA GRADA: Donete važne kadrovske promene

Odlukom Skupštine, koja je održana danas u Kulturnom centru, dvojica mladih Zrenjaninaca imenovano je za vršioce dužnosti direktora značajnih ustanova kulture. Dejan Kerlečik, glumac, postavljen je na čelo Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ umesto Ivana Francuskog. Profesor istorije, Siniša Onjin, vodiće Narodni muzej, dok je Jelene Gvozdenac Martinov razrešena dužnosti. Goran Kravarušić, vraćen je u firmu koju dobro poznaje i biće v. d. direktora „Javnog preduzeća za urbanizam“.
– Kadrovska rešenja koja su doneta prva su u aktuelnom sazivu i obeležila su poslednje zasedanje. Prethodni direktori su savesno obavljali svoje dužnosti i dosta su učinili za Grad, ustanove i javna preduzeća koja su vodili. Sada su na njihovo mesto došli novi, mladi, perspektivni ljudi iz struke koji poznaju posao i materiju. Očekujemo da poverene im institucije podignu na još viši nivo, u ovom posebno teškom vremenu, kada su i Muzej, i Pozorište, pred velikim izazaovima – rekao je Saša Santovac, zamenik gradonačelnika i dodao da će izbor za preostale rukovodioce Javno-komunalnih preduzeća uslediti u nerednom periodu.
Predloženi dnevni red sadržao je 13. tačaka, da bi tokom zasedanja bio dopunjen sa još devet, što je ukupno 22 tačke. Skupštini je prisustvovalo 52. odbornika. Pored pomenutih kadrovskih promena usvojeni su Izveštaji o radu za 2020. godinu Javne ustanove „Sportski objekti“, Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“, Narodnog muzeja, Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“. Odbornici pokreta „Dosta je bilo“ Aleksandar Korovljev i Svetlana Vukobratović Novković podneli su osam predloga za dopunu dnevnog reda koji su odbijeni.
Zoran Sandić, šef odborničke grupe DSS-a uputio je odbornička pitanja: zašto nije, i kada će biti formirana Gradska izborna komisija kao stalno skupštinsko radno telo, što je po poslovniku obavezno, i kad će biti formirana komisija za saradnju odborničkih grupa sa predsednikom Skupštine radi boljeg funkcionisanja same Skupštine.

M. Malbaški

Foto: Jovan Njegović Drndak