ZASEDALA SKUPŠTINA GRADA: Drugi rebalans budžeta, odobren novac za subvencije „Vodovodu i kanalizaciji“

Odbornici Skupštine Zrenjanina usvojili su na današnjoj vanrednoj sednici drugi rebalans bužeta grada, kojim je budžet povećan sa pet milijardi i osam na pet milijardi i 64,4 miliona dinara. Sednica je trajala svega 15 minuta. Prisustvovala su 43 odbornika, od kojih su dvojica: Velemir Cvetkov – nezavisni odbornik i Bojan Logić – član SRS iskoristili pravo da ne glasaju ni o jednoj tački dnevnog reda.

Prema danas usvojenim izmenama posebnog programa tekućih subvencija, iz gradskog budžeta odobrena je subvencija za JKP „Vodovod i kanalizacija“ u visini od 121.240.000 dinara. To je oko dva puta veći iznos od onog opredeljenog na takođe vanrednoj sednici održanoj 23. marta.

Zanimljivo je da je visina rebalansa približna razlici između iznosa opredeljenog kao podrška „Vodovodu“ u martu i danas.

Najveći deo subvencija – 91.753.900 dinara biće iskorišćen za subvencije za vodosnabdevanje. Iz ovih sredstava bi se finanirao spregnuti rad izvorišta sa novim postrojenjem za prečišćavanje pijće vode i distributivnom mrežom prečišćene vode, kao i ranije neplanirana sredstva za izradu elaborata o rezervama vode i zonama sanitarne zaštite.

Od ovih 91.740.000 dinara, 67.500.000 dinara plasiraće se konzorcijumu Grupa Zillio i Sinerteh iz Beograda – za nabavku i zamenu opreme za postrojenje.

Iznos garancija Agenciji za osiguranje i finansiranje izvoza (AOFI) nije promenjen – iznosi 9.746.000 dinara.

Konačno, iz budžeta je za ojačanje crpne stanice Mali most i Lazarevo odobrena isplata iz budžeta od 10.950.000 dinara.

M. S-n.