ZASEDALA SKUPŠTINA OPŠTINE ZRENJANINA: Imenovani direktori

Zasedala Skupština IIGrad Zrenjanin počeo je postupak nabavke građevinskog zemljišta površine 6 ara i 53 kvadratna metra u ulici Franje Kluza, na kom će biti izgrađeno prihvatilište za smeštaj beskućnika i starih lica – odlučila je Skupštine grada Zrenjanina na danas održanoj sednici.
Odborici su izabrali diplomiranog inženejra tehnologije Zorana Protića za direktora Javnog komnunalnog preduzeća „Čistoća i zelenilo“. Za direktora Gradske stabmene agencija izabran je diplomirani inženjer tehnologije Radiša Dupljanović, dosadašnji vršilac dužnosti vršioca dužnosti direktora GSA.
Izabrana je radna grupa za izradu Antikorupcijskog plana.
Duško Radišić izabran je za koordinatora Radne grupe, a Željka Milošević za zamenika. Članovi su Miloš Korolija, Persida Živanov, Zita Davidhazi Mijatov, Ivana Popov, Dušan Jovanović, Jelena Pirić i Radovan Tihomirović.
– Izbor ljudi iz izvršne vlasti, umesto nezavisnih stručnih ličnosti nije dobro rešenje kada govorimo o telu koje bi se bavilo suzbijanjem korupcije: Ne radi se o sumnji na bilo koga nego o principu – komentarisao je sa skupštinske govornice odbornik Pokreta „Dosta je bilo“ diplomirani inženjer Aleksandar Korovljev.
Na njegovu primedbu nije bilo odgovora.
Odbornici opozicije – Demokratske stranke, Lige socijaldemokrata Vojvodine i Pokreta „Dosta je bilo“ kritikovali su i proširenja službe Zaštitnika građana za još jednog zamenika, za kog, kako se naglasili, nije obavezno da ima pložen stručni ispit.
Odbornici su usvojili i izveštaje o radu ustanova kulture čiji je osnivač Grad, kao i nove članove većeg broja školskih odbora.
Usvojeni su i početni likvidacioni izveštaji Radio „Zrenjanina”, „Turističkog centra grada Zrenjanina” i „Rezervata prirode” Zrenjanian.
M. S-n.